fbpx

Zaječarski poljoprivrednici potpisali Ugovore o dodeli subvencija za razvoj ovčarstva i kozarstva u 2017.godini

Preporuka:

U istočnoj Srbiji u samoizolaciji oko 1200 građana, virusom korona zaraženo samo dvoje iz Zaječara

Prema podacima sajta covid19.data.gov.rs na dan 26. mart u Timočkoj krajini su registrovana samo dva slučaja zaraze korona virusom...

Stigle maske u zaječarskim apotekama: Ogromni redovi, solidarnost izostala

Posle više nedelja tokom kojih je bilo nemoguće kupiti maske za zaštitu od virusa, njih je danas bilo moguće...

Registrovano još 54 slučajeva, u Srbiji ukupno 301 slučaj zaraze korona virusom

U Srbiji je danas registrovano još 54 slučajeva zaraze korona virusom. Ukupno 301 potvrđen slučaj COVID 19 neračunajući 15...
- Reklama -

Poljoprivredni proizvođači sa područja Zaječara koji su Odlukom o dodeli sredstava za razvoj ovčarstva i kozarstva na osnovu konkursa u 2017.godini dobili subvencije, potpisali su danas i zvanične ugovore sa gradom.

Prema rečima Vesne Stanković, člana Gradskog veća zaduženog za poljoprivredu reč je o završnom činu konkursa između proizvođača i grada Zaječara, jer se ovim ugovorima grad obavezuje da će isplatiti sredstva poljoprivrednim proizvođačima na račune registrovanih poljoprivrednih gazdinstava.

“ Proizvođači se ovim ugovorima obavezuju da će subvencionisana grla ovaca i koza imati u svom posedu dve godine i da će se o njima starati kao dobri domaćini.

Ovim konkursom grad je opredelio 1.872.000 dinara i ukupno se prijavilo 20 proizvođača, od kojih 2 prijave nisu bile kompletne.

Tako da će pomenuti iznos biti raspoređen na 18 proizvođača“, izjavila je Stanković.

Jovan Milošević iz Nikoličeva u nameri na nastavi tradiciju svojih roditelja dugu nekoliko decenija, konkurisao je za dobijanje bespovrtanih sredstava.

„Sredstva ću da uložim u kupovinu novih grla ovaca, kako bih povećao svoj stočni fond“.

Dragiša Paunović iz Male Jasikove zahvalan je zbog subvencija koje su mu odobrene i nada se da će zahvaljujući ovim sredstvima ubuduće moći malo bolje da živi.

„S obzirom da živim na selu i nigde ne radim, živim isključivo od te poljoprivrede. Zato su mi ova sredstva od izuzetne koristi.

Mislim da je ovo dobar način da se zadrže mladi ljudi na selu, kako bi mogli da zarađuju za sebe i stvaraju porodice.

Što se mene lično tiče, planiram da proširim svoje stado, da renoviram nešto oko ovčarnika“, istakao je Paunović.

Iz Gradske uprave Zaječar podsećaju, da do 30. novembra traje KONKURS namenjen poljoprivrednim proizvođačima koji sadnju voćaka vrše u jesen.

“ Za dodelu subvencija za podizanje višegodišnjih zasada voća iz sredstava budžetskog fonda za razvoj poljoprivrede u 2017 godini izdvojeno je oko 2.3 miliona dinara.

Konkurs traje do utroška sredstava i sve informacije zainteresovana lica mogu dobiti na telefon 019/444-600.

Bitno je naglasiti, na ovom drugom konkursu mogu da se jave samo oni proizvođači koji nisu bili korisnici sredstava za ovu godinu“, napomenula je Vesna Stanković.

Planovi za ovu godinu, prema njenim rečima je da se ovi konkursi uspešno realizuju, dok će se za narednu godinu praviti novi Program rada jer Grad Zaječar planira velika ulaganja u poljoprivredu.

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -   radenković    

Preporuka: