fbpx
Društvo

Zaječarski planinari proveli vikend u radu i druženju

Zaječarski planinari, članovi Omladinskog planinarsko smučarskog društva “Dragan Radosavljević” i ovaj vikend proveli su u radu i druženju sa planinarima iz našeg regiona.

U jeku priprema za predstojeći “2. Timočki maraton”, koji će prema najavama, ove godine okupiti rekordan broj učesnika, planinari su u subotu organizovali akciju uređenja tvrđave “Hajduk Veljkov Šanac” koja se nalazi u ataru sela Veliki Izvor.

planinari-zajecar1

Složne ruke planinara i volontera pripremile su utvrđenje za dolazak maratonaca, kao i za sve ljubitelje istorije koji reše da posete ovo utvrđenje. Ovo je treće utvrđenje koje su planinari uredili ovog proleća, a sledi još akcija čišćenja i pripreme staze.

Na poziv Planinarskog udruženja “Starica” iz Majdanpeka, Zaječarci su u nedelju krenuli put Rudne Glave i  Belog Izvora, kako bi uživali u lepotama Kozje pećine, Valja Prerasti i vodopada Beli Izvor. Malo je poznato da je Valja prerast jedna od najvećih prerasti Evrope, koja po svojoj lepoti nimalo ne zaostaje za čuvenim Vratnjanskim prerastima, kao i da vodopad Beli Izvor svojom lepotom privlači planinare iz svih krajeva Evrope.

Majdanpečani su se i ovog puta pokazali kao vrsni domaćini, što je potvrdio i veliki odaziv planinara iz celog Timočkog regiona.

Za predstojeći vikend planinare očekuje učešće na Prolećnim danima planinara na Gledićkim planinama.

Dodaj komentar