fbpx

Zaječarski planinari proveli vikend u radu i druženju

Preporuka:

Mateja Petrović prvi na Opštinskom takmičenju iz istorije

Zadnjeg dana produženog zimskog raspusta Tehnička škola iz zaječara bila je domaćin Opštinskog takmičenja iz istorije. Na pomenutom takmičenju u...

Za promovisanje Gitarijade u Užicu Zaječar plaća 4 miliona dinara

Za promovisanje koncerta "Promo Gitarijada" koji bi trebalo da bude organizovan u Užicu Grad Zaječar platiće skoro 4 miliona...

Odbojka: Kadetkinje OK Zaječara regionalne prvakinje

Kadetska ekipa OK Zaječara je pobedom nad vršnjakinjama iz OK Viner iz Bora obezbedila titulu regionalnog prvaka pre poslednjeg...
- Reklama -

Zaječarski planinari, članovi Omladinskog planinarsko smučarskog društva „Dragan Radosavljević“ i ovaj vikend proveli su u radu i druženju sa planinarima iz našeg regiona.

U jeku priprema za predstojeći „2. Timočki maraton“, koji će prema najavama, ove godine okupiti rekordan broj učesnika, planinari su u subotu organizovali akciju uređenja tvrđave „Hajduk Veljkov Šanac“ koja se nalazi u ataru sela Veliki Izvor.

planinari-zajecar1

Složne ruke planinara i volontera pripremile su utvrđenje za dolazak maratonaca, kao i za sve ljubitelje istorije koji reše da posete ovo utvrđenje. Ovo je treće utvrđenje koje su planinari uredili ovog proleća, a sledi još akcija čišćenja i pripreme staze.

Na poziv Planinarskog udruženja „Starica“ iz Majdanpeka, Zaječarci su u nedelju krenuli put Rudne Glave i  Belog Izvora, kako bi uživali u lepotama Kozje pećine, Valja Prerasti i vodopada Beli Izvor. Malo je poznato da je Valja prerast jedna od najvećih prerasti Evrope, koja po svojoj lepoti nimalo ne zaostaje za čuvenim Vratnjanskim prerastima, kao i da vodopad Beli Izvor svojom lepotom privlači planinare iz svih krajeva Evrope.

Majdanpečani su se i ovog puta pokazali kao vrsni domaćini, što je potvrdio i veliki odaziv planinara iz celog Timočkog regiona.

Za predstojeći vikend planinare očekuje učešće na Prolećnim danima planinara na Gledićkim planinama.

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -   radenković    

Preporuka: