Društvo

Zaječarski planinari osvojili najviši vrh planine Miroč!

Dugoočekivano lepo vreme Zaječarski planinari iz planinarskog društva “Dragan Radosavljević“ iskoristili su kako bi izveli planirane akcije ali i radno, nastavivši sa radovima na terenu oko pripreme staze Bastionske transverzale i predstojećeg “III Timočkog maratona“.

U subotu je izveden uspon na najviši vrh planine Miroč – Veliki štrbac. Oko 30-ak planinara ovog društva uživalo je u lepom vremenu i pogledu na Đerdapsku klisuru koji se pruža sa vrha. 

U nedelju su planinari učestvovali na regionalnoj planinarskoj akciji koju je organizovao planinarski klub “Starica“ iz Majdanpeka pod nazivom ‘Proleće na Belom izvorcu“.

Stazu, koja je zbog nabujallih reka i potoka bila skraćena ove godine, prešlo je oko 130 planinara iz regiona ali i šire.

Pored toga, nastavljeno je sa pripremama staze “Bastionske transverzale“ kao i “III Timočkog maratona“ koji će biti održan 12. maja ove godine.

Projekat “Bastionska transverzala“ realizuje ovo društvo pod pokrovitaljstvom fondacije “Trag“, a njeno zvanično otvaranje biće upravo na III Timočkom maratonu.

O najavama akcija, kako planinarskih tako i radnih, na uređenju bastiona, možete se informisati putem sajta društva ali i putem društvenih mreža, gde se možete i prijaviti za učešće.

Dodaj komentar