fbpx
Izdvajamo Politika

Zaječarski odbornici u novom sazivu preuzeli svoje verifikacije mandata

FOTO: zajecaronline.com

U zaječarskom pozorištu danas su dodeljena uverenja o izboru za odbornike Skupštine grada Zaječara. Svoje odborničke verifikacije preuzelo je 30 budućih odbornika od 50 u novom skupštinskom sazivu.

Oni koji nisu danas preuzeli uverenja, to mogu učiniti narednih nekoliko dana u prostorijama Gradske izborne komisije u Gradskoj upravi Zaječar, poručio je Marko Minić, predsednik Gradske izborne komisije Zaječar.

„Oni koji nisu danas preuzeli uverenja, to mogu učiniti narednih nekoliko dana u prostorijama Gradske izborne komisije u Gradskoj upravi Zaječar. Sledi konstituisanje Skupštine grada Zaječara. Predsednik gradskog parlamenta iz prošlog saziva dužan je da zakaže konstitutivnu sednicu, a nakon toga Skupština je zadužena da u određenom roku izabere svoje organe – gradonačelnika i članove Gradskog veća. Prvom sednicom predsedava najstariji odbnornik koji je izabran, a u radu mu pomažu dva najmlađa odbornika. Skupština se smatra konstituisanom, kada bude izabran i predsednik Skupštine grada Zaječara, sekretar i kada bude potvrđeno najmanje 2/3 odborničkih mandata“, rekao je Minić.

Marko Minić, predsednik Gradske izborne komisije Zaječar

Najveći broj glasova, na ovogodišnjim lokalnim izborima u Zaječaru, osvojila je Srpska napredna stranka (skoro 11 hiljada), drugoplasirana je grupa građana “Pobeda – Dr Nenad Ristović” sa nešto više od 7000 glasova, treća je koalicija SPS – JS za koju je glasalo 2157 birača, a četvrta platforma “Možemo bolje” sa 1833 glasa. Još dve liste prešle su cenzus, a radi se o GG “Dr Dejan Krstić” i GG “Zaokret – Dosta je bilo! Hrabri ljudi!”.

Dodaj komentar