fbpx
Društvo

Zaječarski odbornici smenili pojedine članove Štaba za vanredne situacije

Imajući u vidu da je neophodno izvršiti drugačiju organizaciju Štaba za vanredne situacije grada Zaječara, a u cilju delotvornijeg rada ukazala se potreba za izmenom Odluke o obrazovanju Štaba za vanredne situacije u Zaječaru.

S tim u vezi, a u skladu sa svojim zakonskim ovlašćenjima odbornici Skupštine grada Zaječara razmotrili su i usvojili predlog odluke o izmenama Odluke o obrazovanju Štaba za vanredne situacije grada Zaječara.

Tako je na današnjem zasedanju:

  • umesto člana štaba Jasmine Stević Jović, šefa kancelarije za zaštitu životne sredine postavljen je Milan Stanković, pomoćnik gradonačelnika grada Zaječara
  • umesto Bojana Trandafilovića, direktora u JKP “Higijena” Zaječar postavljen je Stefan Zankov, predsednik Skupštine grada Zaječara:
  • umesto Zorana Rakića, direktora GP “Zoran-R” doo Donja Mutnica postavljen je Saša Matijević, šef odseka za poslove javnih nabavki .

Ovom odlukom predviđeno je i da se umesto sekretara Štaba za vanredne situsacije Slađane Karan, zamenika načelnika gradske uprave grada Zaječara postavi Marko Minić, zamenik sekretara Skupštine grada Zaječara.

Kritikujući usvajanje ove odluke predstavnici opozicije istakli su da validni razlozi za smenu gore navedenih članova Štaba nema, ali i da su brojne druge stvari vezane za funkcionisanje Štaba itekako diskutabilne.

” Preduzeće Štrabag D.O.O. čisti ulice drugog i trećeg prioriteta na teritoriji grada bez validno sklopljenog ugovora o saradnji sa gradom.

A pritom smo mi jedini grad čini mi se u čitavoj Srbiji koji je nakon samo dva dana padanja snega proglasio vanrednu situaciju i opšti kolaps.

Šta bi onda trebalo da rade ljudi koji žive u planinskim predelima kod kojih sneg pada nekoliko meseci u toku zime bez prestanka.

Ko njima čisti sneg i ko njima pomaže”, upitao je dr Nenad Ristović, predsednik koalicije “Pobeda za naš grad”.

“Nije mi jasno zašto direktora Bojana Trandafilovića, direktora Javnog komunalnog preduzeća “Higijena” ko ima ljude koji itekako mogu da pomognu u ovom trenutku kao člana Štaba za vanredne situacije menjamo dotičnim predsednikom Skupštine grada Stefanom Zankovim.

Po čemu je Zankov u ovom trenutku kompetentniji od Trandafilovića.

I zašto nema među članovima Štaba direktora novoosnovanog preduzeća “Timok Održavanje” Viceta Lalića i radnika njegove firme da se uključe u čišćenje grada”, istakao je Miša Stojanović odbornik koalicije “Pobeda za naš grad”.

1 komentar

  • PROVERITE…kako sluzba za zaposljavanje i sns isplacuju u boru svim nezaposlenim sa evidencije po 15.000 dinara…pa izbori su tamo….ove nase ko j..e…..nas svevisni se izborio za bor..

Dodaj komentar