Izdvajamo Sport

Zaječarski mladi fudbaleri na završnoj selekciji za reprezentaciju Srbije (VIDEO)

Preko četrdeset najboljih dečaka iz fudbalskih klubova sa teritorije Fudbalskog Saveza Regiona istočne Srbije okupilo se na stadionu Fudbalskog kluba “Timok” u Zaječaru, kako bi učestvovalo na završnoj selekciji za reprezentaciju Srbije za mlađe kategorije. U završnoj selekciji učestvovali su dečaci rođeni 2007. i 2008. godine, a najbolji među njima, koje instruktorska služba bude odabrala, odigraće predstojeće dve utakmice lige regiona protiv svojih vršnjaka sa teritorije Fudbalskog Saveza zapadne Srbije.

Jovan Stefanović iz Zaječara već 7 godina aktivno trenira za Fudbalski klub ” Timok. Za fudbalsku reprezentaciju Srbije za kategoriju 2007. godište selektovan je prošle godine i utisci su, kako kaže, odlični.

” Tata me je pre 7 godina odveo na prvi trening i odmah sam zavoleo fudbal. Do sada sam posetio Zvezdin kamp i RIS-ov kamp.

Planiram da ostvarim što bolje rezultate u fudbalu i jednog dana zaigram u prvom timu “Crvene zvezde””, kaže Jovan .

Pogledajte video prilog:

I Stefan Jeremić, takođe Zaječarac u FK “Timok”-u trenira od četvrte godine, a planovi su mu da jednog dana zaigra u Barseloni.

Njegov vršnjak Nikola Dinić na poziciji golmana u OFK “019” igra već 3 godine i kaže da mu se ta pozicija dopada, jer je puna izazova. kad poraste voleo bi da bude kao trenutni golman Crvene zvezde Milan Borjan.

Na završnoj selekciji u Zaječaru nastupio je i zaječarac Andrija Stojanović, član OFK “019”. na poziciji napadača igra već 3 i po godine, a uzor mu je fudbaler Juventusa, Paulo Dibala.

Pogledajte video prilog:

Boban Lazić, regionalni instruktor Fudbalskog saveza Srbije kaže da je zadatak selektora da od 44-oro talentovanih dečaka rođenih 2007. i 2008. godine odaberu 18 najboljih fudbalera, koji će 23. oktobra odigrati dve utakmice lige regiona protiv svojih vršnjaka sa teritorije Fudbalskog Saveza zapadne Srbije.

” Mi smo prošle nedelje bili u Nišu. Sada smo napravili još jednu selekciju jer u Istočnoj Srbiji ima mnogo talentovane dece.

Želeli smo da budemo sigurni u naš izbor, a u planu je i završena selekcija za grupu Sever: Pomoravsko-Rasinski i Borko-zaječarski okrug.

Tako ćemo i među najmlađima odabrati najbolje fudbalere, koji će 13. novembra imati utakmicu u Paraćinu, kada će definitivno biti odabrani najbolji mladi fudbaleri Istočne Srbije”, kaže Lazić.

Inače, dugi niz godina Fudbalski savez regiona istočne Srbije ozbiljno se bavi radom sa mlađim kategorijama, kako kroz lige, tako i kroz edukaciju trenera mlađih kategorija.

Fudbalski savez regiona istočne Srbije objedinjuje rad devet okružnih fudbalskih organizacija i grada Niša, od Кladova do granice sa Makedonijom. Na području juga i istoka Srbije egzistira oko 600 fudbalskih klubova.
U svom radu FS RIS posebnu pažnju poklanja mlađim kategorijama fudbalera, ne samo kroz zvanična takmičenja već i kroz programe bazičnog fudbala i selekcije kojima se proveravaju i odabiraju talenti.

Dodaj komentar