fbpx
Društvo

ZAJEČARSKI MATURANTI ISKAZALI HUMANOST NA DELU!

Punoletni srednjoškolci sa područja Zaječara iskazali su juče humanost priključivši se akciji dobrovoljnog davanja krvi koju je Crveni krst Zaječar organizovao u biblioteci Tehničke škole u saradnji sa zaječarskom Transfuzijiom.

Svesni da služba za transfuziju krvi nijednog momenta ne sme ostati bez ove dragocene tečnosti srednjoškolci su se u velikom broju odazvali akciji.

Ovo je samo jedna od mnogobrojnih akcija koju godinama unazad organizuje Crveni krst i predstavlja vid animacije srednjoškolaca kako bi postali dobrovoljni davaoci.

“ Dobro je dati krv, jer imate osećaj da smo nekome učinili nešto dobro.

Zadovoljni smo odzivom đaka i bolje je nego prethodnih godina.

Cilj nam je da srednjoškolci prvi put daju krv i da vide kako je to kao i da što veći broj njih kasnije postalnu stalni davaoci krvi.

Obišli smo sva odeljenja četvrtog razreda.

Sa nama je bio načelnik Instituta za transfuziju krvi i pričali smo im šta je potrebno sve da bi mogli da daju krv, i kako treba da se ponašaju pre i posle davanja krvi“, istakla je Jelena Azdejković, volonter Crvenog krsta.

Jučerašnja akcija dobrovoljnog davanja krvi bila je posvećena učenicima Gimnazije i Tehničke škole, dok će danas svoju humanost iskazati maturanti Medicinske i Ekonomsko trgovinske škole.

 

Dodaj komentar