fbpx

Zaječarski izviđači dobili zvanje Odred orlova (FOTO)

Preporuka:

Rukometašice poražene od Vojvodine na domaćem terenu

RK Zaječar 1949 doživeo je i drugi poraz u nastavku sezone. Posle poraza od lidera u Jagodini, od Zaječarki...

Promocija knjige o Patrijarhu Pavlu u Gostoprimnici

U okviru proslave eparhijske slave, u Gostoprimnici će biti priređena promocija knjige o Patrijarhu Pavlu, "Svetac kojeg smo poznavali",...

Borsko jezero na 4,3 metra ispod preliva na brani

Nivo Borskog jezera trenutno je veoma nizak i nalazi se na 4,3 metra ispod preliva na brani. Lokalna samouprava...
- Reklama -

Na ovogodišnjem Izviđačkom stroju u Nišu, u Domu Vojske Srbije,  odred izviđača ,,Đorđe Simeonović“ proglašen je za ,,Odred orlova“. Zvanje „Odred orlova“, predstavlja najviše zvanje koje jedinice Saveza izviđača Srbije mogu dobiti za izvanredan rad u protekloj izviđačkoj godini.

U nedelju 17. novembra u Nišu je održan Izviđački stroj, tradicionalna godišnja aktivnost Saveza izviđača Srbije, na kojoj se dodeljuju odlikovanja najboljim jedinicama i pojedincima, članovima Izviđačke organizacije.

Odred izviđača ,,Đorđe Simeonović“ proglašen je za ,,Odred orlova“. 

Foto: OI „Đorđe Simeonović“

Načelnik odreda Željko Đokić dobio je najveće izviđačko zvanje ,,Izviđač orao“.

Time je odred svrstan u jedanaest najboljih odreda u Srbiji u 2019. godini.

Dobitnik zlatnog javorovog lista je Saša Nikolić, dok su Branislav Živić, Ivan Stefanović i Radomir Mirčić, dobili srebrni javorov list sa zracima.

Foto: OI „Đorđe Simeonović“

Pored dobijenih zvanja, pojedini članovi odreda su dobili odlikovanja za deset i  dvadeset godina rada u izviđačkoj organizaciji.

Dva istaknuta člana zaječarskih izviđača Predrag Nicić – Nica i Nebojša Neli Simeonović dobitnici su Plakete „Dr Miloš Đ. Popović“ koja se dodelјuje izviđačima, odredima, savezima, prijatelјima organizacije i drugim zaslužnim pojedincima i organizacijama koji neprekidno rade najmanje 25 godina i koji su naročito doprineli ostvarivanju cilјeva i zadataka i ukupnoj društvenoj afirmaciji Saveza.

Odred izviđača ,,Đorđe Simeonović“ na ovogodišnjem izviđačkom stroju u Nišu predstavljalo je četrdesetak izviđača, mahom mladih pčelica i poletaraca koji su prvi put na ovakvoj svečanosti. Nakon toga izviđači su posetili logor na Crvenom krstu i niška tvrđava.

Foto: OI „Đorđe Simeonović“

Niš je ugostio oko 150 najboljih izviđača Srbije nakon 17 godina, a domaćin ovogodišnjeg okupljanja bio je Odred izviđača „Josif Pančić“.

Aktivnosti mladih članova OI “Đorđe Simeonović”…

Zaječarski izviđači ove jeseni, svakog vikenda, organizuju akcije i realizuju svoj program vaspitanja dece kroz realizaciju izviđačkog programa. Obišli su jedno etno selo u blizini Zaječara, organizovali izviđačke igre povodom Hajduk Veljkovih dana, više puta boravili na Grliškom jezeru, posetili Vanjin jaz, Lazarevu pećinu i sproveli još niz akcija na kojima su uvežbavali svoje izviđačke veštine. Nedavno je pedestak članova odreda provelo je u blizini sela Zlot u planinarskom domu Belejevina. Na toj lokaciji zaječarski izviđači su uz pomoć članova radio kluba Zaječar učestvovali u akciji (Jamborre On The Air – Jamboree On The Internet). U ovoj akciji skauti širom sveta su tokom vikenda uspostavljali veze sa ostalim vršnjacima gde god se oni nalazili na planeti. 

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -   radenković    

Preporuka: