Izdvajamo Kultura

Zaječarska „Gitarijada“ biće održana krajem avgusta, ako epidemiološka situacija dozvoli

FOTO: zajecaronline.com

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić saopštio je da je održan pripremni sastanak pred sednicu Organizacionog odbora 54. “Gitarijade – Zaječar”. Ako epidemiološka situacija dozvoli, manifestacija će biti održana 26. – 28. avgusta 2021.

Na pripremnom sastanku koji je održan pred sednicu Organizacionog odbora dogovoreno je da se Organizaionom odboru manifestacije predloži sledeće:

• da ukoliko epidemiološka situacija to dozvoli, manifestacija bude održana od 26. do 28. avgusta 2021. godine;

• da ulaz bude besplatan, ali da na istu mogu ući samo oni građani, bilo koje zemlje, koji su primili obe doze (bilo koje) vakcine najmanje 21 dan pre održavanja manifestacije ili imaju potvrdu o preležanoj kovid-19 infekciji. Zbog dodatnih troškova organizatori manifestacije nisu u mogućnosti da obezbede PCR testiranje na licu mesta. Posetioci sa negativnim PCR testom, ne starijim od 48 sati od početka manifestacije, moći će da uđu na istu;

• da ugostiteljske usluge na manifestaciji mogu pružati samo ona, registrovana ugostiteljska preduzeća i preduzetnici, čiji su svi radnici koji su angažovani na manifestaciji uredno vakcinisani drugom dozom vakcine najmanje 21 dan pre održavanja manifestacije ili imaju potvrdu o preležanoj kovid-19 infekciji. Isto pravilo važiće i za firme koje budu konkurisale za obezbeđenje manifestacije.

Program manifestacije biće objavljen najkasnije do 8. avgusta 2021. godine.

Kako je gradonačelnik Ničić saopštio očekuje se da Organizacioni odbor ove preporuke razmotri i usvoji najkasnije do 15. jula 2021. godine.

1 komentar

Dodaj komentar