fbpx
Društvo

Zaječarska Gimnazija i ove godine domaćin takmičenja “HIPPO 2019”

Hippo – međunarodno takmičenje iz engleskog jezika održava se širom Evrope već sedam godina, a zaječarska Gimnazija okuplja mlade već šestu godinu za redom. Njih stotinak rešavali su 1. marta testove iz engleskog jezika, a rezultati će biti poznati 11. marta.

Stotinak učenika osnovnih i srednjih škola uzrasta od 9 do 19 godine sa teritorije grada Zaječara učestvovali su na Međunarodnom takmičenju iz engleskog jezika „Hippo 2019“ koje je 1. marta održano u zaječarskoj Gimnaziji.

Najbolji će obezbediti plasman u polufinale koje će biti održano 29. marta, dok je finale HIPPO English Language Olympiad zakazano za 11. i 12. maj u Italiji.

Podsećamo, zaječarski osnovci i srednjoškolci godinama unazad učestvuju na ovom prestižnom Međunarodnom takmičenju, a na prošlogodišnjem finalnom takmičenju koje je od 11. do 13. maja održano u italijanskom gradu Lidl de Jesolu, učenik zaječarske Tehničke škole Petar Rajković Lekić osvojio je 4. mesto.

7. HIPPO takmičenje prema procenama organizatora moglo bi da premaši prošlogodišnji broj od 55.000 učesnika iz više od 1.500 škola iz 20 zemalja sveta.

 

Dodaj komentar