Društvo

Zaječar: Ukida se taksi stajalište kod „Simpa“, ali se uvode dva nova

POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

Zbog postojanja taksi stajališta u jednoj od najprometnijih, centralnih gradskih ulica, ali i nepropisnog parkiranja u pojedinim gradskim zonama, saobraćaj u Zaječaru često se odvija otežano, a zakrčenja postaju neizbežna pojava, pogotovo u letnjim mesecima. S tim u veti Savet za bezbednost saobraćaja grada Zaječara usvojio je niz odluka koje se odnose na izmeštanje taksi stajališta iz centra grada, ali i uvođenje potpune zabrane zaustavljanja i parkiranja u nekoliko ulica u gradu.

Zbog velikog obima nepropisnog parkiranja na kolovozu u ulicama Dobrivoja Radosavljevića Bobija, Timočki kej i u delu Avnojske ulice kod Drvenog mesta u Zaječaru, na sednici Saveta za bezbednost saobraćaja u sredu, 15. maja donet je zaključak da se uz postavljanje adekvatne vertikalne signalizacije uvede potpuna zabrana zaustavljanja i parkiranja vozila u pomenutim ulicama.

Javno preduzeće „Urbanizam i izgradnja“ Zaječar u skladu sa Pravilnikom o saobraćajnoj signalizaciji biće u obavezi i da postavi saobraćajne znakove kojima će se obezbediti potpuna zabrana zaustavljanja i parkiranja. A donet je i zaključak da se zbog bezbednosti dece u saobraćaju, postavi što veći broj ležećih policajaca, platformi i kalota, kako bi se saobraćaj u zonama škola usporio.

Na sednici Saveta pokrenuta je i inicijativa za izmenu postojećeg programa organizovanja taksi prevoza na teritoriji grada Zaječara.

Po ovoj inicijativi, trebalo bi da se ukine taksi stajalište u ulici Ljube Nešića kod „Simpa“, zbog ugrožavanja bezbednosti saobraćaja, a da se uvedu se nova, u ulici Svetozara Markovića kod „N Sport-a“ i u ulici Koste Čauša.

Prema predlogu članova Saveta biće izmenjen i broj taksi mesta kod stare autobuske stanice, a taksisti će moći da se kod nove autobuske stanice propisno parkiraju, u okviru prostora same stanice.

Donet je zaključak da se tehničkim merama zabrani saobraćaj kroz celu pešačku zonu, od zaječarskog pozorišta do osnovnih škola „Ljuba Nešić“, „Desanka Maksimović“ i do crkve.

Po inicijativi Saveta za bezbednost grada Zaječara, Javno komunalno preduzeće „Zaječar parking“ treba da revidira postojeća parking mesta koja ugrožavaju odvijanje saobraćaja, da ih uklone iz postojećeg javnog parkiranja i da o tome izveste Savet na sledećoj sednici.


Sednici Saveta za bezbednost saobraćaja grada Zaječara prisustvovali su:

 1. Boško Ničić, gradonačelnik grada Zaječara u svojstvu predsednika Saveta,
 2. Dragoslav Đorđević, član Gradskog veća grada Zaječara – koordinator rada,
 3. Vukašin Lakićević, član Gradskog veća grada Zaječara –član,
 4. Aleksandar Đorđević, Odeljenje saobraćajne policije PU Zaječar -član,
 5. Slađan Savić, predsednik Prekršajnog suda Zaječar – član,
 6. Aca Tričković, JP „Putevi Srbije“-član,
 7. Andrija Dončev, JP „Urbanizam i izgradnja“ Zaječar-član,
 8. Nenad Vasilijević, direktor JKP „Zaječarparking“ Zaječar –član,
 9. Ivan Stojanović, glavni urbanista Grada Zaječara -član,
 10. Dragan Vukašinović, Odeljenje za privredu i društvene delatnosti -član,
 11. Zlatan Janković, Odeljenje za komunalnu policiju i inspekcijske poslove-član,
 12. Goran Stanković, Aktiv direktora srednjih škola Zaječar-član,
 13. Saša Vojinović, Aktiv direktora osnovnih škola Zaječar-član,
 14. Vladan Marković, sekretar Crvenog Krsta Zaječar-član,
 15. Robert Šarac, Auto škola „Stop 019“ DOO-član,
 16. Biljana Jevtić, LTAC „Jevtić“ –član.

Dodaj komentar