fbpx

Zaječar u znaku sportskih igara (FOTO)

Preporuka:

Kod Kladova pronađene uginule divlje svinje

U ataru Tekije i Kupuzišta na teritoriji opštine Kladovo evidentirani su prvi slučajevi oboljevanja svinja od afričke kuge, navodi...

Temperatura u plusu

Prvog dana vikenda ujutru slab mraz, po kotlinama krakotrajna magla, a pre podne na severu sa dužim sunčanim intervalima,...

Projekat GO DIGITAL namenjen biznismenima u Istočnoj Srbiji

Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije raspisuje javni poziv za preduzetnike, mikro, mala i srednja preduzeća iz Zaječarskog i...
- Reklama -

Paljenjem „baklje prijateljstva“ svečano je otvorena manifestacija 6. „Sportske igre mladih 2019“ u Zaječaru. Grad na Timoku je jedan od 30 gradova koji je ove godine domaćin „Sportskih igara mladih“ Srbije.

„Baklju prijateljstva“ unela je Iva Tošić, učenica Gimnazije u Zaječaru, članica ekipe koja je na Državnom školskom taklmičenju u odbojci osvojila bronzanu medalju.

Prijavljene ekipe učenika nadmetale su se u malom fudbalu, rukometu, šahu, između dve vatre u sportskoj hali na Kraljevici. Takmičenje u basketu bilo je u zaječarskoj Gimnaziji, dok su se tenis i odbojka na pesku igrali na terenima Popove plaže u Zaječaru.

FOTO: zajecaronline.com

Zakletvu prijateljstva u ime malih SIMovaca položio je teniser Danilo Jovanović, učenik sedmog razreda OŠ „Ljubica Radosavljević Nada”, koji je bio pobednik „Sportske igre mladih 2018“ u Splitu. U ime sudijske organizacije to isto je učinio Branislav Kostić, košarkaški sudija.

Danilo Jovanović, teniser; FOTO: zajecaronline.com

Predsednica Sportskih igara mladih Srbije Ivana Jovanović, uručila je plaketu za doprinos razvoju Igara Milanu Stankoviću – pomoćniku gradonačelnika Zaječara.

„Grad Zaječar ulaže ne samo u profesionalni, već i u amaterski i u školski sport. Ulaganje će se nastaviti i u budućnosti. Ova sportska manifestacija organizovana je na jednom profesionalnom nivou. Zaječar je ponosan na činjenicu da učestvujemo u ovim Igrama iz godine u godinu, a ovaj događaj podiže se svake godine na jedan viši nivo“, poručio je Milan Stanković.

Ivana Jovanović i Milan Stanković; FOTO: zajecaronline.com

„Ukoliko samo jedno dete sada bude srećnije u Zaječaru, mogu da kažem da su Dunav osiguranje „Sportske igre mladih Srbije 2019″ pobedile. Ovaj dan bio je jedan veseo, srećan i nasmejan dan“, kaže Ivana Jovanović.

Najbolje ekipe plasiraće se direktno na Državno prvenstvo u Beogradu

Najbolje ekipe plasiraće se direktno na Državno prvenstvo koje će sredinom jula biti organizovano na Adi Ciganliji u Beogradu, a najbolji sa nacionalnog finala putuju na završno regionalno takmičenje u Split, gde će besplatno letovati sredinom avgusta.

Na veliko zadovoljstvo učesnika, u Zaječaru je bio i maskota – lav Viktor, koji je pojurio među takmičare kako bi što većem broju njih doneo sreću da osvoje medalje.

FOTO: zajecaronline.com

„Sportske igre mladih 2019“ u Srbiji, održavaju se pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, predsednika Srbije koji je prepoznao i podržao vrednost Igara, kao i Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije. Ambasador Sportskih igara mladih ove godine je proslavljeni fudbaler Nemanja Matić.

Svečanosti otvaranja „Sportskih igara mladih 2019“ u Zaječaru prisustvovali su: Milan Stanković – pomoćnik gradonačelnika za omladinu i sport, Ivana Jovanović – predsednica Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Srbije, Zorica Mijatović – sportska direktorka Dunav osiguranje Sportskih igara mladih, Vice Lalić – direktor JKP „Timok održavanje”, Igor Božinović – generalni sekretar Sportskog saveza Grada Zaječara i mnogi drugi.

FOTO: zajecaronline.com

- Reklama -

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -
- Reklama -radenković

Najnovije

U ponedeljak pola sata bez struje nekoliko ulica u Zaječaru

U ponedeljak, 20. januara zbog radova na mreži bez napajanja električnom energijombiće stanovnici nekoliko ulica u Zaječaru: Negotinska Niška Dunavska, Sremska Kosovska 12A Ivana...

Ima li nade za Zaječar: Sve manje ljudi, sve više praznih lokala

Poznato je da Srbija svake godine zbog negativne stope nataliteta izgubi oko 40.000 stanovnika, dakle jedan grad veličine Zaječara. Prema nekim procenama do 2060....
- Reklama -
- Reklama -

Preporuka: