fbpx
Društvo

Zaječar: Oblačno i sveže s kišom

FOTO: zajecaronline.com

U Srbiji oblačno i sveže s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Na jugu, jugoizapadu i jugoistoku očekuju se i kratkotrajne vremenske nepogode. Temperatura ispod proseka za ovo doba godine.

Oblačno i sveže s kišom. Vetar u pojedinim krajevima jak, olujni, severozapadni. Sredinom dana na severu, a do uveče i u ostalim krajevima postepeno razvedravanje. Temperatura znatno ispod proseka za ovo doba godine, najviša dnevna od 18 stepeni do 24 stepena.

U Zaječaru pretežno oblačno sa kišom i pljuskovima. U pojednimi delovima kratkotrajne vremenske nepogode. Vetar umeren, severozapadni. Krajem dana postepeno razvedravanje. Temperatura ispod proseka, od 12 do 19 stepeni.

weather.com

Naredna dva dana preovladavaće sunčano vreme, uz porast temperature. Najniža temperatura od 10 stepeni do 14 stepeni, a najviša od 23 stepena do 26 stepeni.

Biometeorološka prognoza za sredu 10. jul 2019.

Usled očekivane biometeorološke situacije hroničnim bolesnicima preporučuje se pridržavanje saveta lekara, kao i umerene fizičke aktivnosti. Naročit oprez se savetuje cerebrovaskularnim bolesnicima i astmatičarima. Meteoropatske reakcije se mogu javiti u formi slabije koncentracije i glavobolјe. Preporučuje se dodatan oprez u saobraćaju.

Dodaj komentar