Društvo

ZAJEČAR NA MAPI „CLIMATHON 2018.“: Koje klimatske promene najviše pogađaju naš grad?

FOTO: FMZ Zaječar
POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

Potencijalni problem zdrave-pijaće vode, odlaganje otpada, održiva poljoprivreda, zdravlje i ekološka osvešćenost ljudi su lokalni klimatski izazovi koji odražavaju ono što najviše pogađa urbani život u Zaječaru.

Odgovore, ali i rešenja na pojedina pitanja vezana za klimatske promene pokušali su da pronađu predstavnici Lokalne samouprave grada, Fakulteta za menadžment, Privredne komore Srbije, RARIS-a, Zavoda za javno zdravlje ,,Timok”u Zaječaru, kao i predstavnici privrede i drugi stručnjaci, budući lideri timova u okviru Climathona 2018. na sastanku održanom na Fakultetu za menadžmet u utorak, 2. oktobra u Zaječaru.

„Climathon 2018“ je prilika da se pronađe rešenje za stvaranje čistije, zdravije, sigurnije i prosperitetnije lokalne sredine, a ovaj globalni pokret ponudio je i Zaječaru mogućnost da svoju budućnost preuzme u svoje ruke i implementira osnovna ekološka rešenja, jer će jedino tako osnažiti i svoje građane.

 Svi učesnici u Globalnom projektu u okviru timova nudiće rešenja svojevrsnih izazova,  a mogućnost da razmisle i odluče koja bi to rešenja mogla biti imaće do 20. oktobra ove godine.

“ Naši, lokalni timovi, baviće se navedenim problemima grada Zaječara  i ponuditi najbolje opcije za rešavanje tih problema. Sva rešenja timova biće prikazana na  globalnom web sajtu.

Sve informacije mogu se dobiti na web lokaciji Climathon Zaječar https://climathon.climate-kic.org/  i Climathon Blog Eco-Team: www.climathon.blogspot.com“poručeno je na skupu.

 

 

Dodaj komentar