fbpx

ZAJEČAR NA MAPI „CLIMATHON 2018.“: Koje klimatske promene najviše pogađaju naš grad?

Preporuka:

Mali zaječarci pokazali starijima veštine iz prve pomoći (FOTO)

Članovi ekipe „Petlića” zaječarskog Crvenog krsta, sa dugogodišnjim saradnikom i volonterom Predragom Kocićem pokazali su starijim sugrađanima kako mogu...

Tri šahistkinje iz Zaječara plasirale se na Kadetsko prvenstvo Srbije

Takmičari koji su ostvarili najbolje rezultate na školskim i opštinskim takmičenjima učestvovali su na kadetskom prvenstvu centralne Srbije u...

Knjige na dar ŠOSO „Jelena Majstorović“

Povodom Međunarodnog dana darivanja knjiga 14. febuara, Matična biblioteka „Svetozar Marković“ iz Zaječara priključila se akciji sa idejom da...
- Reklama -

Potencijalni problem zdrave-pijaće vode, odlaganje otpada, održiva poljoprivreda, zdravlje i ekološka osvešćenost ljudi su lokalni klimatski izazovi koji odražavaju ono što najviše pogađa urbani život u Zaječaru.

Odgovore, ali i rešenja na pojedina pitanja vezana za klimatske promene pokušali su da pronađu predstavnici Lokalne samouprave grada, Fakulteta za menadžment, Privredne komore Srbije, RARIS-a, Zavoda za javno zdravlje ,,Timok”u Zaječaru, kao i predstavnici privrede i drugi stručnjaci, budući lideri timova u okviru Climathona 2018. na sastanku održanom na Fakultetu za menadžmet u utorak, 2. oktobra u Zaječaru.

„Climathon 2018“ je prilika da se pronađe rešenje za stvaranje čistije, zdravije, sigurnije i prosperitetnije lokalne sredine, a ovaj globalni pokret ponudio je i Zaječaru mogućnost da svoju budućnost preuzme u svoje ruke i implementira osnovna ekološka rešenja, jer će jedino tako osnažiti i svoje građane.

 Svi učesnici u Globalnom projektu u okviru timova nudiće rešenja svojevrsnih izazova,  a mogućnost da razmisle i odluče koja bi to rešenja mogla biti imaće do 20. oktobra ove godine.

“ Naši, lokalni timovi, baviće se navedenim problemima grada Zaječara  i ponuditi najbolje opcije za rešavanje tih problema. Sva rešenja timova biće prikazana na  globalnom web sajtu.

Sve informacije mogu se dobiti na web lokaciji Climathon Zaječar https://climathon.climate-kic.org/  i Climathon Blog Eco-Team: www.climathon.blogspot.com“poručeno je na skupu.

 

 

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -   radenković    

Preporuka: