fbpx
Društvo

Zaječar: Humanitarna predstava „Radojka nema knjižicu“ u Dečijem centru 13. juna

FOTO: Dečiji centar Zaječar

Na bini zaječarskog „Dečijeg centra“, u četvrtak 13. juna 2019. biće odigrana humanitarna predstava „Radojka nema knjižicu“. Početak predstave je u 20 sati.

Ulaznice se mogu kupiti po ceni od 100 dinara, na dan igranja.

„Na ovaj način pokušavamo da prikupimo sredstva za putovanje na Međunarodni festival u Kotor. Nakon 23 godine, Zaječar se ponovo nalazi na kotorskoj sceni, što je za samu predstavu i Dečiji centar veliki uspeh“, poručuju iz Dečijeg centra.

FOTO: Dečiji centar Zaječar

Predstava je selektovana od strane stručnog žirija i nastup je zakazan za 27. jun 2019. u Kotoru, u 21.30 sati. Nakon povratka iz Kotora, 30. juna, predstava će biti odigrana u Beogradu.

Aktivistička predstava „Radojka nema knjižicu“, u izvođenju omladinske pozorišne grupe „Dečijeg centra“, nastala je po motivima teksta „Radnici umiru pevajući“.

Na satiričan način, predstava govori o tranziciji, liberalnom kapitalizmu i posledicama koje najviše osećaju žene. Radojka, glavna akterka, sredovečna žena, nezaposlena, u ovom trenutku nema nijednu “knjižicu” – nema radnu, zdravstvenu, partijsku knjižicu, ne poseduje ni jedan društveno priznati identitet.

Dodaj komentar