Aniri Šalve

Zaječar, 19. Jul, 2056 (NEVEROVATNA PRIČA)

 SNS je još uvek na vlasti, građani imaju zalihe praška za veš, pašteta Matijević i kobasica za sledećih 300 godina, taman koliko se čeka na kanalizaciju u selu pored grada, što je planirano u budžetu za sledeću godinu.

Kružni tok odoleva zubu vremena mada arheolozima nije jasno da li je to bila saobraćajnica ili mesto za ritualno žrtvovanje političkih protivnika, vode se sporovi u naučnim krugovima oko toga.

Vučićev sin je najavljuje za 2078.godinu izgraddnju nove fabrike, građani srećni i još uvek veruju. Penzionerima vratili onih 10% ali im  unuk jednog funkcionera uzeo opet.

Medicinski, nismo se mnogo promenili, osim što smo evoluirali u skladu sa prilikama, ljudi nemaju kičmu a oni koji je imaju trude se da se što više saviju da je ne bi izgubili kičmu ili posao dobijen preko veze iako ne glasaju za stranku. Sindikata imamo kao pre 1941 godine samo puta 560, uglavnom se sastoje od predsednika sindikata, koji su ujedno i jedini članovi.

Prosvetni radnici i dalje nisu primili platu. Porođaj se naplaćuje 1500 eura, zato što smo ušli u Evropsku Uniju, doduše sada je čine Albanija, Bugarska, Crna Gora, Hrvatska i mi ali nema veze, uspeli smo!

Po zgradama više ne rastu tikve, sada su to već prave lijane, pa kad je gužva u saobraćaju primenjujemo majmunske metode kretanja kroz grad. Usled vrućina mnogi se omaknu ali im nije ništa jer beton više i ne postoji sad su to lepe livade sa po kojim drvetom, zato što su behaton ploče ugrađene od strane A.D. Put-a, prosto procvetale.

Na zgradi Opštine i dalje se vijori iscepana zastava Republike Srbije iako odavno više nismo ni Republika ni Srbija. Zastava EU je nova. Dovučeni strani investitori preporodili su industriju otpuštanja radne snage ,a zapošljavanja birokrata.

Kompjuteri se odavno ne koriste, prešlo se na sabiranje pasulja i kukuruza. Naravno uvoznog jer mi to ne umemo više da proizvedemo. Arapi su odustali od odavanja tajni poljoprivredne proizvodnje Srbima kada su videli da od Beograda na vodi ostala samo voda.

Radul Begov konak je srušen. Sada je tu jedna velelepna strana banka koja daje kredite na lepe oči i sve može.

Bora Dimitrijević i dalje direktor muzeja, uspeo je da napravi „Zonu tolerancije“ na  Romuliani koja je sada samo turistička atrakcija lokalnog karaktera pošto je  UNESCO odustao, a  ministar za saobraćaj iskoristio kamenje sa lokaliteta za autoput prema Albaniji.

Većnike iz sadašnjeg vremena, zamenili njihovi unuci, tako da je sve ostalo kao što je bilo. Jedina crna tačka u Zaječaru 19. jula 2051 je pijaca. Iako su mnogi tvrdili da će se srušiti, ona odoleva vremenu i još uvek stoji.

Otvoren univerzitet za PRELETANJE, jedini problem je veliki broj polaznika, ali profesori sa dugim stažom preletanja i kombinacija, uspešno upošljavaju tek završene studente.

Ovog trenutka prekidamo sa pisanjem, zato što počinje REZIME Best televizije sledećom rećenicom: “ Zahvaljujući građaninu…………..!!!!

Aniri Šalve

3 komentara

  • Druže, kad već nemaš ni trunke smisla za humor, batali da pišeš ovakve pokušaje od satiričnih tekstova. Najmanje sam dva puta doživeo transfer blama. Jedino što valja ti je ideja da se ne potpišeš punim imenom i prezimenom.

    • Pa ti ne znas sta je transfer blama kako si mogao da ga dozivis? Uostalom tebi transfer blama i nije potreban ti si sam po sebi blamaza za prirodni poredak stvari. Da nisu izmislili penicilin ti bi u prirodnoj selekciji bio jedan od onih koje pojedu lavovi.

Dodaj komentar