fbpx
Društvo

Zaigrajmo 19. maja u Zaječaru svim srcem za malog Bogdana

Složićete se da je jedan od najlepših osećaja kada ste u mogućnosti da pomognete nekom, kada nekome vratite osmeh na lice, zato je sada pravi trenutak da se svi ujedinimo i vratimo bezbrižno detinjstvo Bogdanu Gicoviću, pleslatkom i veoma hrabrom dečaku iz Zaječara, koje mu je nepravedno oduzeto.

Svako dete je zaslužilo da odrasta bezbrižno uz puno ljubavi i igre. Nažalost, svedoci smo da to uvek nije moguće i da se neka od njih, poput neustrašivog malog Bogdana iz Zaječara suočavaju sa ozbiljnim i retkim bolestima! Ali, zato smo mi tu da im olakšamo borbu i omogućimo im da iz nje izađu kao apsolutni pobednici.

Bogdan boluje od specifičnog tumora male karlice koji nosi naziv „Rabdomiosarkoma„. Lečio se osam meseci na Institutu za majku i dete, nažalost, posle tog perioda pomoć su morali da potraže u inostranstvu radi daljeg lečenja. Od februara meseca se nalazi sa majkom u Turskoj na lečenju. S obzirom da je sve jako skupo, roditelji mališana su prinuđeni da kroz humanitarne akcije potražuju sredstva za lečenje.

Situacija je jako teška, jer kada je stigao u Tursku, njegovo stanje je bilo katastrofalno, pa od prvobitnog plana da se radi zračenje tumorske mase se odustalo. U tom momentu su počeli da mu otkazuju srce i bubrezi, a lekari su krenuli sa spasavanjem vitalnih funkcija. U narednih mesec dana su uspeli da stabilizuju Bogdanovo stanje i počeli su sa hemoterapijama, a trenutno se nalazi na četvrtom ciklusu.

Fondacija „Podrži život“ finansira celokupno lečenje, a Bogdanu i majci je neophodan novac za život u Turskoj, smeštaj, lekove (koji se ne uzimaju pri bolnici), pelene, hranu itd.

Zato su pokrenute brojne humanitarne akcije, a jedna od njih je Veče folklora u Domu kulture u Kotlujevcu koje će biti održano danas, 19.maja od 17 časova.

Na humanitarnom koncertu učestvovaće FS “Društvo ROMA” iz Zaječara, GFA “ZORA” iz Zaječara, KUD “PRERAST” iz Štubika, plesni par iz škole tanga “Alegria” Zaječar – Saša Stamenković i Tatjana Paunović, vokalni solista Isidora Dimitrijević iz Novoga Sada, samo sa jednim ciljem, da pomognu malom Bogdanu (4) iz Zaječara.

Bogdan boluje od specifičnog oblika tumora male karlice tzv “Rabdomiosarkoma”. Sa majkom Marinom nalazi se u Turskoj na lečenju od februara 2019g. Trenutno je na trećem ciklusu hemoterapije.

Pomozimo Bogdanu da iz ove životne bitke izađe kao pobednik!

Ulaz je simboličnih 200 dinara, a biće postavljene i kutije za donacije. Ovim apelujemo na sve naše čitaoce koji su u mogućnosti da pomognu, jer naše malo – Bogdanu je sve!

 

Dodaj komentar