fbpx
Društvo Timočka krajina

Za vikend 68 novoobolelih od virusa korona u Negotinu

FOTO: zajecaronline.com

Prema podacima Zdravstvenog centra Negotin, u poslednja 72 časa, od 204 obrađena testa (187 antigen i 17 PCR) pozitivan nalaz je registrovan kod 68 osoba, što čini 33,3 procenta od broja testiranih.

Prisustvo virusa potvrđeno je kod 32 muškarca – starosti od 8 do 78 godina i 36 osoba ženskog pola – starosne dobi od 5 do 89 godina.

U prethodna 72 časa, u negotinskoj Кovid ambulanti obavljen je 131 pregled, 96 prvih i 35 kontrolnih. Na Кovid odeljenju ZC Negotin, na kome se trenutno leči 17 pacijenata, tokom vikenda zabeleženo je 12 novih prijema i šest otpusta na kućno lečenje. Transporta do tercijarnih ustanova nije bilo.

Izvor: Opština Negotin

1 komentar

  • Mislim da ipak treba objasniti ljudima da je jedino PCR(zlatni standard) test koji utvrđuje da li je neko oboleo ili nije od korone ,antigen nije test koji dokazuje da li neko ima koronu ,svakako se preporučuje nakon pozitivnog antigen testa radjenje PCR testa , zato ovaj broj pozitivnih ne mora da bude ovako visok ako su medju njima računali i antigen testove koji često daju lažan pozitivan nalaz
    Naravno apelujem na ljude da nose maske i poštuju distancu i ne okupljaju se bez potrebe

Dodaj komentar