fbpx
Društvo

Država plaća za vađenje šljunka i peska iz timočkih reka

Javno vodoprivredno preduzeće „Srbijavode“ ponudilo je u zakup državno vodno zemljište uz 16 reka na kome će biti dozvoljeno vađenje rečnih nanosa. Vađenje šljunka i peska moguće je i u Zaječarskom okrugu i to u zonama Svrljiškog, Trgoviškog, Belog, Crnog i Velikog Timoka.

Na pomenutim rekama početna cena godišnje zakupnine je 16,5 dinara po kvadratnom metru državnog zemljišta, ali ima ograničenja u količinama nanosa koji se mogu izvaditi.

Tako se iz Svrljiškog Timoka na teritoriji Knjaževca i Svrljiga godišnje najviše može izvaditi 20.000 kubika nanosa, iz Trgoviškog Timoka 5.000 kubika manje, 35.000 kubika nanosa moguće je izvaditi iz reke Beli Timok, dok se iz Crnog Timoka koji protiče kroz Zaječar i Boljevac godišnje može izvaditi najviše 25 hiljada kubika peska i šljunka.

Naviše nanosa može biti izvučeno iz Velikog Timoka (čak 60.000 kubika).

printscreen / OGLAS ZA PRIKUPLjANjE PISMENIH PONUDA ZA ZAKUP VODNOG ZEMLjIŠTA U JAVNOJ SVOJINI REPUBLIKE SRBIJE

Rokovi za podnošenje pisanih ponuda su 28. i 29. novembar, za kada je zakazano i otvaranje ponuda, dok će rešenja o davanju u zakup biti doneta u dodatnom roku od 10 dana.

Vodno zemljište se daje u zakup na određeno vreme, za period važenja Plana vađenja rečnog nanosa, odnosno od zaključenja ugovora o zakupu vodnog zemljišta do 28. septembra 2021. godine.

Više o ovoj temi pročitajte OVDE.

Dodaj komentar