fbpx

Za prvih devet meseci izvršeno preko 1000 nadzora sanitarne inspekcije (VIDEO)

Preporuka:

NOVA Knjaževac zahteva: Smesta razrešiti direktora OŠ „Dubrava“ javne funkcije

Nezapamćeni slučaj sukoba interesa, nepotizma i mobinga radnika, i to sve u prosvetnoj sferi, već dugo je predmet borbe...

Nenad Dinulović novi v.d. direktor Centra za socijalni rad u Zaječaru

U cilju obezbeđivanja uslova za neometano funkcionisanje Mesne zajednice Vratarnica i Centra za socijalni rad, u Zaječaru je za...

Odbojkašice gostuju u Majdanpeku u 11. kolu

Ženska ekipa OK Zaječara gostovaće za vikend ekipi Majdanpeka u okviru 11. kola odbojkaške Druge lige "Istok". U 11. kolu...
- Reklama -

Danas je u maloj sali Zaječarskog upravnog okruga održana konferencija za novinare na kojoj su predstavljeni rezultati rada sanitarne inspekcije u Zaječaru za prvih devet meseci tekuće godine.

Prema rečima načelnika Zaječarskog upravnog okruga, Vladana Paunovića, od maja meseca u potpunosti je stupio na snagu novi Zakon o inspekcijskom nadzoru, koji za cilj ima smanjenja sive ekonomije i korupcije.

„Novi Zakon o inspekcijskom nadzoru radikalno menja ulogu inspekcija. Zapravo, inspekcije više nisu službe koje će vršiti samo represiju nad građanima i privrednim subjektima, već će se baviti i edukacijom, ali i upoznati građane sa novim zakonskim odlukama, načinom rada i promenama u radu, kako bi se eventualne greške u radu svele na neku najmanju moguću meru“, istakao je danas Paunović.

Od ukupnog broja planiranih pregleda, sanitarna inspekcija je za prvih devet meseci na području Zaječarskog i Borskog okruga obavila 1724 pregleda.

Što se tiče Zaječarskog upravnog okruga, ukupno je izvršen 1031 pregled, odnosno 253 redovna pregleda, 224 kontrolna i 554 vanredna.

„Sanitarna inspekcija u saradnji sa Zavodom za javno zdravlje „Timok“ Zaječar sprovodi redovne aktivnosti po pitanju kontrola ugostiteljstih objekata u periodu januar-februar i u objektima brzih hrana u periodu jun-septembar. Što se tiče Zaječarskog i Borskog upravnog okruga za devet meseci, sanitarna inspekcija je uzela ukupno 1060 briseva. Brisevi se uzimaju sa ruku zaposlenog radnika, ali i sa opreme, uređaja, nameštaja koji dolaze u kontakt sa hranom i radnikom. Neispravno je bilo 95 briseva“, kaže Bistrica Mihailović Petrović, šef Odseka za sanitarni nadzor.

Od početka godine, obavljeno je i šest redovnih inspekcijskih nadzora u zdravstvenim ustanovama na teritoriji odseka.
Takođe, od početka godine obavljeni su i nadzori na bazenima, otvorenim i zatvorenim, a kako se čulo danas na konferenciji nedostaci prilikom kontrolisanja nisu utvrđeni.

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -   radenković    

Preporuka: