Društvo

Vulin u Zaječaru zbog obuke jedinica za učešće u mirovnoj misiji (FOTO)

FOTO: mod.gov.rs

Pravi razlog dolaska ministra Vulina u Zaječar u sredu, 4. septembra bio je obilazak pripadnika Voda za zaštitu snaga za učešće u mirovnoj operaciji UNIFIL u Republici Liban. U kasarni „Nikola Pašić“ u Zaječaru ministar Vulin došao je u pratnji zastupnika komandanta Komande za obuku brigadnog generala Jelesija Radivojevića i šefa Kabineta ministra odbrane brigadnog generala Siniše Kresovića.

FOTO: mod.gov.rs

„Vojska Srbije u mirovne operacije širom sveta šalje svoje najbolje pripadnike. Mi šaljemo ljude koji dostojno prezentuju našu zemlju, koji su u stanju da odgovore na svaki zahtev i posle kojih ostaje dobro ime Srbije“, istakao je ministar odbran u kasarni „Nikola Pašić“ u Zaječaru prilikom obilaska obuke jedinica za učešće u mirovnoj operaciji.

FOTO: mod.gov.rs

Nakon prikaza dela obuke kandidata za mirovnu operaciju, ministar Vulin je rekao da je Vojska Srbije izvoznik stabilnosti i dokaz da dobri ljudi, obučeni i adekvatno opremljeni, mogu da ispune baš svaki zadatak.

FOTO: mod.gov.rs

“ Od naše opreme do naše obuke, ne zaostajemo ni na koji način ni za kojim pripadnikom drugih oružanih snaga koji su u mirovnim misijama i na najbolji mogući način reprezentujemo svoju zemlju“, istakao je ministar Vulin.

FOTO: mod.gov.rs

Prema rečima kapetana Željka Petrovića, komandira Voda za zaštitu snaga rotacije Z-1 misije UNIFIL u Libanu, današnji prikaz oslikava samo deo obuke koja se realizuje sa pripadnicima Voda za zaštitu snaga, mere i postupke prilikom reakcije na različite taktičke incidente ili situacije koje bi mogle da se dese u zoni operacije.

FOTO: mod.gov.rs

“ Današnji rad prikazan je na tri radne tačke: protest demonstranata u zoni operacije ispred baze, postupak i radnje u slučaju ulaska u bazu civilnog vozila sa skrivenim naoružanjem i postupak i rad organa u slučaju iznenadnog napada na bazu“, objašnjava kapetan Petrović.

FOTO: mod.gov.rs

Među pripadnicima Vojske Srbije koji se pripremaju za odlazak u mirovnu operaciju UNIFIL je i desetar Milan Stojanović, strelac-izviđač i osmatrač u petom Odeljenju Voda za zaštitu snaga iz Komande za obuku.

FOTO: mod.gov.rs

“ Obuka teče po planu, a vojnici su veoma motivisani“, istakao je desetar Stojanović, dodajući da se pripadnici voda pripremaju za najteže uslove i da očekuje da se svi iz Libana vrate srećni i zadovoljni.

FOTO: mod.gov.rs

Današnjem obilasku Voda za zaštitu snaga za učešće u mirovnoj operaciji UNIFIL prisustvovali su zastupnik komandanta Komande za obuku brigadni general Jelesije Radivojević i šef Kabineta ministra odbrane brigadni general Siniša Kresović.

Podsećamo, Ministar Vuline je tokom jučeršnje posete, između ostalog, i u kasarni „Nikola Pašić“ održao sastanak sa gradonačеlnikom Zajеčara Boškom Ničićеm. Na sastanku jе bilo rеči o dobroj saradnji i podršci koju Komanda za razvoj Timočkе brigadе garnizon Zajеčar ima od stranе Grada Zajеčara.

Pogledajte galeriju fotografija Ministarstva odbrane:

izvor: mod.gov.rs

Dodaj komentar