Društvo Izdvajamo

Vukove diplome za najbolje đake

U velikoj sali Gradske uprave u Zaječaru organizovana je dodela Vukovih diploma, knjiga i nagrada za učenike koji su ostvarili uspehe na republičkim i međunarodnim takmičenjima u protekloj školskoj godini.

Vukovim diplomama nagrađeno je 107 učenika sa teritorije Zaječara. Od toga, srednje škole su imale 61 učenika sa najboljim rezultatima, dok je u 5 gradskih i 4 seoske osnovne škole 46 đaka školsku godinu završilo sa svim peticama.

Nagrade su u ime učenika primili direktori škola.

Prema rečima zamenice gradonačelnika Marine Milić, ova priznanja su uručena sa malim zakašnjenjem iz objektivnih razloga i umesto u julu dodeljuju se sada na početku druge školske godine, ali važno je da se ne izgubi kontinuitet, naglašava.

„Ove vredne nagrade je sada dobilo više učenika i drago mi je što postoje pametni i dobri đaci koji su najbolji u svojoj generaciji. Gradska uprava je poklonila najboljim učenicima osnovnih škola 32 knjige o Hamletu, dok je Knjigu o Milutini dobilo 37 srednjoškolaca, a 18 đaka Muzičke škole „Stevan Mokranjac“ knjige različitih autora“, istakla je Milić.

Svečanost dodele Vukovih diploma,nagrada i priznanja učenicima koji su ostvarili izuzetne rezultate u prošloj školskoj godini upriličena je u velikoj sali Gradske uprave.

 

 

Dodaj komentar