fbpx

Vukove diplome za najbolje đake

Preporuka:

Predstavom „Bliskost“ zaječarsko pozorište oduševilo publiku u Loznici i Virovotici

Nakon učešća na 15. festivalu „Virovitičke kazališne svečanosti – VIRKAS“ 22. februara, Narodno pozorište Timočke krajine „Zoran Radmilović“ gostovalo...

Mateja Petrović prvi na Opštinskom takmičenju iz istorije

Zadnjeg dana produženog zimskog raspusta Tehnička škola iz zaječara bila je domaćin Opštinskog takmičenja iz istorije. Na pomenutom takmičenju u...

Predstava „Raj na zemlji“ u zaječarskom pozorištu

U pozorištu "Zoran Radmilović" u Zaječaru će sledeće nedelje biti izvedena predstava "Raj na zemlji" u režiji Peđe Markovića. Scenario...
- Reklama -

U velikoj sali Gradske uprave u Zaječaru organizovana je dodela Vukovih diploma, knjiga i nagrada za učenike koji su ostvarili uspehe na republičkim i međunarodnim takmičenjima u protekloj školskoj godini.

Vukovim diplomama nagrađeno je 107 učenika sa teritorije Zaječara. Od toga, srednje škole su imale 61 učenika sa najboljim rezultatima, dok je u 5 gradskih i 4 seoske osnovne škole 46 đaka školsku godinu završilo sa svim peticama.

Nagrade su u ime učenika primili direktori škola.

Prema rečima zamenice gradonačelnika Marine Milić, ova priznanja su uručena sa malim zakašnjenjem iz objektivnih razloga i umesto u julu dodeljuju se sada na početku druge školske godine, ali važno je da se ne izgubi kontinuitet, naglašava.

„Ove vredne nagrade je sada dobilo više učenika i drago mi je što postoje pametni i dobri đaci koji su najbolji u svojoj generaciji. Gradska uprava je poklonila najboljim učenicima osnovnih škola 32 knjige o Hamletu, dok je Knjigu o Milutini dobilo 37 srednjoškolaca, a 18 đaka Muzičke škole „Stevan Mokranjac“ knjige različitih autora“, istakla je Milić.

Svečanost dodele Vukovih diploma,nagrada i priznanja učenicima koji su ostvarili izuzetne rezultate u prošloj školskoj godini upriličena je u velikoj sali Gradske uprave.

 

 

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -   radenković    

Preporuka: