Nakon što je 15. juna predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio Zaječar i održao miting, prisutnim građanima obećao je da će u narednih mesec dana potpisati ugovor sa predstavnicima nove fabrike koja će biti otvorena u Zaječaru, ali i da će oko 15. avgusta ponovo posetiti naš grad. Tom prilikom bi, kako je najvio, obišao infrastrukturne radove na putu Vratarnica – Knjaževac, ali i radove na izgradnji nove fabrike u Zaječaru.

Tačno dva meseca je prošlo od poslednje posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića Zaječaru i njegovog obećanja da će ponovo doći. Kako je tada najavio oko 15. avgusta trebalo je da obiđe infrastrukturne radove na putu Vratarnica – Knjaževac, ali i radove na izgradnji nove fabrike u Zaječaru.

“ Ja dolazim za dva meseca da vidim kako teku radovi na rekonstrukciji puta Vratarnica-Knjaževac.

Dolazim za dva meseca da vidim kako idu radovi na izgradnji nove fabrike u Zaječaru.

Jer ako ja ne dođem da to vidim, ako se ja ne pojavim, čekali biste na to još 6 ili 8 meseci“, obećao je Zaječarcima 15. juna predsednik Vučić.

Dva meseca je prošlo, a ponovni dolazak Vučića u Zaječar niko ne pominje. Kao ni to da li je i sa kojom kompanijom predsednik 15. jula potpisao ugovor i da li će od januara 2020. godine u gradu na Timoku zaista biti posla za oko 2000 ljudi.

Sudeći prema rečima predsednika Vučića nakon poslednje posete, do sada je već trebalo da otpočne gradnja nove fabrike u Industrijskoj zoni „Zapad“ u Zaječaru u kojoj će biti otvoreno do 2000 novih radnih mesta.

Ne samo da nema fabrike, već ni informacije o kojoj se kompaniji radi.

FOTO: Radio Magnum

A od radova na polju infrastrukture, istina je da su otpočeli jedino oni na rekonstrukciji puta prema Negotinu i Kladovu, kao i na deonici Vratarnica-Marinovac-Selačka.

Međutim, radova na putu Vratarnica- Knjaževac još nema.

Verovatno će oni uslediti nakon završetka puta od Vratarnice do Marinovca, ali je i ta konstatacija samo u formi pretpostavke.

I kako reče sam predsednik, ako on ne dođe u kontrolu, (a došao nije) na početak izgradnje fabrike u Zaječaru, ali i rekonstrukcije puta ka Knjaževcu mogli bismo da čekamo još 6 do 8 meseci.

Međutim, kako je do sada uglavnom sve obećano i ispunjeno, verujemo i željno iščekujemo skori dolazak predsednika u Zaječar. Jer kako i sam reče, nije da mi ne verujemo u sistem, sistem je nama potreban, kao i stroga kontrola prilikom koje će svako svakom morati da položi račune i izveštaje građanima Zaječara.

Podsetite se još jednom posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića Zaječaru i njegovog obraćanja grđanima:

Uzivo iz Zajecara!Miting "Budučnost Srbije"

Gepostet von Zaječar Online am Samstag, 15. Juni 2019

1 KOMENTAR

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here