Društvo Izdvajamo

Vučić o Bošku Obradoviću: Mali sam ja čovek da bih razumeo sve njihove pobede

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je suviše „mali čovek“ da bi razumeo „sve pobede“ dela opozicije koja zagovara bojkot izbora.

Komentarišući odluku lidera Dveri Boška Obradovića da prekine višednevni štrajk glađu i njegovu navodnu izjavu da je „rasturio sistem“, Vučić je poželeo Obradoviću i drugima iz opozicije koji zagovaraju bojkot izbora da „tako uspešno nastave u tom rasturanju“.

„Mali sam ja čovek da bih razumeo sve te njihove pobede. Čestitam im na svim pobedama“, rekao je Vučić u Prokuplju posle obilaska radova na rekonstrukciji zdravstvenog centra u tom gradu.

Komentarišući poziv predsedavajuće Delegacije Evropskog parlamenta za saradnju sa Srbijom Tanje Fajon opoziciji da ipak izađe na izbore, Vučić je rekao da ne zna šta bi rekao o tome, niti da sluša „šta ko od njih govori“.

„Ja se bavim time kako da podignem zemlju, da sačuvam naš narod u Crnoj Gori i na Kosovu… Ne znam šta bih rekao a ni šta ko od njih govori, ni gde govori. Zanima me gde da nađemo novac, u šta ćemo mi da investiramo. A ko kome šta kaže, mnogo me boli glava od toga“, rekao je Vučić.

On je rekao da nije u stanju da shvati „sve te njihove pobede i uspehe“, jer su za njega uspesi izgradnja novih puteva, bolnica, pruga, ljudi koji kreiraju i izvoze softver, a da se čak raduje i kiši koja je juče pala.

„Ko hoće (na izbore) – neka izađe, ko neće neka ne izađe. Narod će svoje reći, narod niko nije uspeo da prevari“, rekao je predsednik Srbije.

Narodni poslanik i lider Dveri Boško Obradović, koji je prekinuo štrajk glađu posle 11 dana ispred Skupštine Srbije, odgovarao je na pitanja građana na Fejsbuk stranici Danasa, u okviru rubrike Intervju na mreži.

Obradović je saopštio ranije danas da prekida štrajk glađu, navodeći da su on i Ivan Kostić ispunili svoj cilj, jer su ukazali na nedemokratsko stanje u Srbiji.

Obradović je naveo da će posle odmora pristupiti izradi političkog manifesta u kojem će pozvati građana na odbranu Ustava, slobodu medija i demokratskih izbora, kao i očuvanje Kosova.

Dodaj komentar