Društvo Politika

Vrh SSP-a u Zaječaru: Nakon izbora u Srbiji, oslobađamo i Zaječar!

Foto: Zaječar Online

Ujedinjena opozicija koju čine Stranka slobode i pravde, Demokratska stranka, Narodna stranka, Pokret za preokret, Pokret slobodnih građana, kao i sindikalne organizacije, objavili su zajednički izlazak na parlamenatrne izbore koji će se održati u aprilu 2022. godine. Nakon ovako velike odluke i prve zajedniče konferencije u Beogradu, članovi Stranke slobode i pravde uputili su se ka Zaječaru!

,,Idemo svi zajedno! Ostavljamo naše razlike po strani. Oslobađamo Srbiju!”
-Borko Stefanović

Nakon odluke koje je donela opozicija, a koju je narod željno priželjkivao, članovi Stranke slobode i pravde, na čelu sa liderom Draganom Đilasom, održli su konferenciju za medije u Zaječaru. Konferenciji je prisustvao i zamenik Borko Stefanović, potpredsednik Dejan Bulatović i potpredsednica Marinika Tepić. Rame uz rame sa rukovodsvom Stranke i slobode i pravde bio je i Zoran Mančić, predsednik Gradskog odbora Stranke slobode i pravde.

Pomenuti su ovu priliku posvetili srpskom seljaku i napuštenim selima širom Srbije. Pa je tako konferenciju otpočeo Dejan Bulatović sledećim obećanjima:

,,Ukoliko sad ne otvorimo oči i na sledećim izborima ne uzmemo tu olovku i zaokružimo onaj broj koji će oterati njih u prošlost, a dovesti ljude koji će znati da cene i  selo i  poljoprivredu, nismo uradili ništa. Znači, prvih 6 meseci vratiti subvencije na 12.000, a da vas podsetim SNS je pri dolasku na vlast odmah spustilo subvencije na 4.000. Isto tako ćemo vam omogućiti gorivo bez akciza za poljoprivredu.”

Ukoliko ne ispunimo to što smo obećali, nas četvoro smo potpisali kod notara da ćemo napustiti politiku i više se njome nećemo baviti!

Potom je reč uzeo Borko Stefanović koji se detaljnije pozabavio političkim životom našeg grada, pa je tako pomenuo probleme koji se dešavaju mesecima unazad u ,,Vodovodu”, a onda i gradonačelnika Boška Ničića, za koga je imao samo loše reči.

,,I neka znaju sutradan, posle izbora u Srbiji, ako u Zaječaru Ničić i njegova Srpska napredna stranka, koja mu je šesta stranka koju je promenio, ne dobiju 50 posto – TRŽIMO VANREDNE IZBORE U ZAJEČARU! Da Zaječar bude slobodan!”, pa je dodao da će svi pošteni ljudi koji su isterani iz ,,Vodovoda”, samo zbog ukazivanja sumnjivih radnji, biti vraćeni  na posao, a oni koji su ih isterali – svi će odgovarati pred zakonom.

Nakon konferencije, predsednik Dragan Đilas je posvetio vreme građanima Zaječara i razgovarao o trenutnim problemima.

Dodaj komentar