Društvo

VREME: U Zaječaru do subote novih 20 centimetara snega

RHMZ izdao je upozorenje da se danas ujutru na jugoistoku, istoku i u Banatu ponegde očekuje kiša koja će se lediti na tlu, kao i da će novih snežnih padavina biti od danas do subote pre podne.

U četvrtak se u većini mesta očekuje novih 10 centimetara snega, u petak posle podne i u noći ka suboti dodatnih 10 do 20 cm, a lokalno i više, tako da će ukupna visina snežnog pokrivača u subotu u većini mesta biti od 20 do 40 cm, a u brdsko-planinskim predelima više od 50 cm, samo na severu Vojvodine od pet do 10 cm.

U Zaječaru oko 20 cm snega!

Tokom prepodneva u Zaječaru se se očekuje novih pet centimetara snega, a posle podne postepeni prestanak padavina, saopštio je Republički hidromeorološki zavod. Sutra (u petak) i u noći ka suboti dodatnih 10 cm, tako da će ukupna visina snežnog pokrivaca u subotu biti oko 20 cm, a u pojedinim delovima grada i više, naveo je RHMZ na sajtu.

U Zaječaru će biti oblačno sa snegom, samo rano ujutru ponegde i sa kišom uz mogućnost pojave poledice. Jutarnja temperatura oko 0, a najviša dnevna oko 3 stepena.

Prema izgledima vremena, do 31. januara, u petak i subotu oblačno sa snegom.

Više padavina se očekuje u petak uveče i tokom noći ka suboti uz dalje povećanje visine snežnog pokrivača.

U subotu posle podne postepeni prestanak padavina. U nedelju ujutru mraz, tokom dana suvo i malo toplije. U ponedeljak oblačno sa kišom, u planinskim predelima sa snegom.

Zatim od četvrtka oblačno i hladnije sa snegom.

Dodaj komentar