fbpx
Društvo Izdvajamo

Vozači pojedinih kategorija bez sertifikata od 1. januara 2020. neće smeti u saobraćaj

S Magazin

Svi profesionalni vozači sa srpskom vozačkom dozvolom će od 1. januara 2020. godine morati da poseduju i sertifikat i kvalifikacionu karticu kako bi nastavili sa upravljanjem svojim vozilima. Sertifikat i karticu moći će da dobiju u jednom od 30-ak predstavništava Auto-moto saveza Srbije, a za njih će morati da izdvoje preko 6.000 dinara.

Vozači kamiona, šlepera, kombija i autobusa, odnosno svi oni koji poseduju kategorije: C, C1, D, D1, CE, CE1, DE i DE1, od 1. januara 2020. godine moraju da podnesu zahtev za dobijanje sertifikata i kvalifikacione kartice kako bi mogli da nastave sa radom. Zahtev se podnosi u jednom od 30-ak predstavništva AMSS-a na teritoriji cele Srbije.

Zaječarci koji poseduju pomenute kategorije sertifikat i kvalifikacionu karticu mogu dobiti samo u Boru i to na dve lokacije: Bor AMSS Istok d.o.o. Dragiše Mišovića 8 i Bortravel d.o.o. Zeleni bulevar 27.

Ivan Simić iz “AMSS Istok” iz Bora za portal “Zaječar online” izjavio je da će vozači obavezno morati da poseduju sertifikat i kvalifikacionu karticu od prvog dana 2020. godine i da će im bez toga upravljanje vozilom biti strogo zabranjeno.

“Apelujemo da svi profesionalni vozači što pre podnesu zahtev za sertifikat, jer zakon ubrzo stupa na snagu.

Uz dokumente koje je potrebno predati, ukupan iznos koji će biti potrebno da vozači izdvoje za dobijanje ovog sertifikata je 6200 dinara”.

Prema njegovim rečima svi vozači koji na dan stupanja na snagu Pravilnika o uslovima i načinu sticanja sertifikata o stručnoj kompetentnosti i kvalifikacione kartice, kao i u periodu od jedne godine od dana stupanja, imaju u vozačku dozvolu upisanu neku od pomenutih kategorija , mogu podneti u AMSS ekspoziturama zahtev za izdavanje sertifikata i kartice, bez pohađanja obavezne obuke i polaganja stručnog ispita.

Potrebna dokumentacija:

  • Fotokopija lične karte i originalni dokument na uvid
  • Fotokopija vozačke dozvole i originalni dokument na uvid
  • Fotografija vozača dimenzija 25x35mm(kao za ličnu kartu)
  • Dokaz o izvršenim uplatama

Celokupan spisak AMSS ovlašćenih ekspozitura sa adresama, kontakt telefonima i uputstvom za  popunjavanje uplatnica i zahteva za izdavanje, možete pronaći na sajtu Auto-moto saveza Srbije: www.amss.org.rs

Dodaj komentar