fbpx
Društvo

VOZAČI OPREZ: U Zaječaru pada ledena kiša! HODANJE NA ULICAMA POSTAĆE NEMOGUĆE!

KURIR.RS

Ledena kiša koja od jutros pada na području Zaječara vrhunac je ovog ledenog talasa koji nas je zadesio proteklih dana. Meteorolozi najavljuju da će padati danas i u subotu, a da će ulice i trotoari biti zaleđeni. Zbog toga je potrebno da se svi paze, bez obzira da li se radi o mlađima ili starijima osobama, jer klizavo će biti svuda.

Juče je u Zaječaru visina snega bila 18 centimetara, ali su nove snežne padavine od sinoć do jutros povisile snežni pokrivač na 27 centimetara.

Najavljena ledena kiša izazvaće zamrzavanje snega, što znači da će hodanje na ulicama biti vrlo otežano, čak i nemoguće. Zato će prema rečima nadležnih ČETVRTI STEPEN PRIPRAVNOSTI i dalje ostati na snazi!

Prethodna dva dana nadležne službe uklanjaju sneg sa glavnih gradskih ulica i trotoara i izvoze ga van grada kako ne bi ometao funkcionisanje najfrekventnijih delova Zaječara.

radiomagnum.rs

Iz sektora za vanredredne situacije upozoravaju da je zabranjen saobraćaj za teretna vozila na svim prevojima, a da u tunelima na Đerdapskoj magistrali ima ledenica.

Pravac Donji Milanovac-Majdanpek preko Omana i danas je zatvoren za saobraćaj.

Dodaj komentar