Društvo

Vladimir Vava novi predsednik Udruženja pivara Srbije

Vladimir Vava, generalni direktor Carlsberg Srbija je od 25. juna ove godine preuzeo funkciju predsednika Udruženja pivara Srbije sa mandatom od dve godine.

Gospodin Vava je na čelu Carlsberg Srbija od 1. februara 2017. godine nakon trogodišnjeg iskustva na poziciji potpredsednika prodaje Baltika Breweries, ruske kompanije koja je u vlasništvu Carlsberg Grupacije. Svoje bogato iskustvo je sticao u CB Holdingu u Beogradu, kao i kompaniji Metro Cash & Carry na tržištima Španije i Portugala, Rumunije i Rusije.

„U Srbiji je pivo najomiljenije alkoholno piće i ja sam sa zadovoljstvom prihvatio da predsedavam našim Udruženjem, svestan obaveze i odgovornosti koju preuzimam u naredne dve godine.

Udruženje je doprinelo uspostavljanju boljeg dijaloga sa državom i saradnje sa partnerima radeći na stvaranju  dugoročno održivih uslova za rast i razvoj celokupne pivarske industrije, od proizvodnje sirovine do stavljanja gotovog proizvoda na policu i zbrinjavanja upotrebljene ambalaže.

Moj fokus će biti na ujedinjenju svih pivara u jedan glas za dobrobit pivarske industrije i celokupnog društva“, izjavio je gospodin Vladimir Vava, predsednik Udruženja pivara Srbije.

Udruženje pivara Srbije formirano je 2015. godine i predstavlja kontinuitet rada nacionalne pivarske organizacije od prvog takvog udruživanja još 1958. godine u staroj Jugoslaviji, od kada je menjalo formu i broj članica.

Udruženje Pivara Srbije ujedinjuje najveće pivare i sladaru u Srbiji koje pokrivaju više od 92% tržišta i zapošljavaju 16.500 ljudi direktno i indirektno, dok budžetu Srbije kroz akcize, poreze i druga davanja doprinose sa 253 miliona evra godišnje.  

 

Udruženje posluje sa vodećim predstavnicima pivarske industrije u Srbiji: Apatinska pivara, Carlsberg Srbija, Sladara Maltinex i HEINEKEN Srbija.

Gospodin Vava je na mestu predsednika Udruženja pivara Srbije zamenio Vladimira Novkovića dosadašnjeg predesdnika i generalnog direktora Apatinske pivare.

 

Dodaj komentar