Društvo

VLADAJUĆA KOALICIJA NA ISPITU! SPS i NS odlučno protiv smeštaja migranata u Gamzigradskoj banji (VIDEO)

POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

Posle saznanja i pisanja našeg portala da će nekadašnji „Hotel Kastrum“ postati prihvatni centar za migrante, reagovali su predstavnici pojedinih političkih partija, tačnije Saša Dimitrijević ispred Nove Srbije, i dr Mirko Nikolić ispred SPS-a.

Među meštanima Gamzigradske Banje ali i sela Gamzigrad već se uveliko govori o toj mogućnosti da „Hotel Kastrum“ bude preuređen u prihvatni centar za migrante i među njima uopšte ne vlada oduševljenje ukoliko dođe do takvog razvoja situacije, o čemu smo izvestili u predhodnom prilogu koji možete pogledati ovde.

Saša Dimitrijević, predsednik GO Nova Srbija u Zaječaru, odlučno je protiv smeštaja migranata u nekadašnjem hotelu Kastrum, u Gamzigradskoj banji.

sasa-dimitrijevic

„Ja sam još pre dva meseca, na sednici veća, upozoravao na ovaj nadolazeći problem, ali tada ostale kolege iz veća, nisu shvatili to kao problem. Međutim, na jučerašnjoj sednici veća, jednoglasno smo doneli odluku, da se taj problem, stavi na sledeću sednicu Skupštine grada Zaječara, gde će skupština, kao najveće zakonodavno telo, da se izjasni o ovom problemu“, istakao je Saša Dimitrijević i dodao:

„Naravno da sam protiv toga, zato što sam čovek koji voli ovaj grad. U ostalim gradovima se pravi Beograd na vodi, mostovi, fabrike, a u Zaječaru se kao u davnim vremenima dovode gubavci, pravi kaznena kasarna, ali zato kada treba da se vuče zlato, mobiliše vojska, onda su Zaječar i Istočna Srbija na prvom mestu“.

Doktor Mirko Nikolić, ispred SPS-a, rekao je da otvaranje centra za izbeglice u Gam Banji ima niz negativnih posledica.

dr-mirko

„Tačno je da postoji zaključak Vlade RS, da se u pograničnim zonama i zonama gde gravitiraju migranti, otvore prihvatni centri. Geografski položaj Zaječara je takav da se nalazi na jednoj od ruta gde prolaze migranti tako da se i naš grad našao na spisku za prihvat migranata, konkretno radi se o Gamzigradskoj banji“, istakao je dr Mirko Nikolić i dodao: 

„Problem migranata nije samo naš problem, već je to problem čitave Evrope, i mi o tog problema ne možemo pobeći. Već smo se susretali sa migrantima, i tu se stvara niz bezbedonosnih problema, kao i epidemioloških i zdravstvenih. Otvaranje centra može imati niz posledica. Pre svega mislim na blizinu Felix Romuliane, kao i blizina rehabilitacionog centra Gamzigradska banja“.

Redakcija portala Zaječar online pokušala je da kontaktira Vladana Paunovića ispred Srpske napredne stranke, ali Paunović nije mogao danas da odgovori na naša pitanja. Kako portal Zaječar online (ne)zvanično saznaje i u samoj  Srpskoj naprednoj stranci postoje podele oko ove teme.

Dodaj komentar