Većnici usvojili predlog Pravilnika o organizaciji i sistematizaciji radnih mesta u Gradskoj upravi

3
FOTO: zajecaronline.com

U Gradskoj upravi Zaječar održana je 93. sednica Gradskog veća, na kojoj su većnici, između ostalog, dali saglasnost na predlog Pravilnika o organizaciji i sistematizaciji radnih mesta u Gradskoj upravi.

Sistematizacija radnih mesta se odnosi na Pravobranilaštvo grada Zaječara, Budžetsku inpekciju i Službu za internu reviziju.

„Mi rasolažemo pravo na 184 zaposlena lica, a u ovom trenutku u GU imamo 158 zaposlenih lica. Od Ministarstva za rad dobili smo saglasnost da zaposlimo još 11 lica, i to 9 lica sa visokom školom i 2 sa višom školom. Na jednom od prethodnih veća usvojili smo i kadrovski plan koji je bio preduslov za predlog ovog Pravilnika. Ovo je bilo neophodno, jer su neki radnici otišli u penziju, a neki više nisu zaposleni u GU. Ono što nam predstoji, nakon usvajanja ovog Pravilnika, je raspisivanje javnih konkursa za ova radna mesta“, rekao je Slobodan Videnović, načelnik GU Zaječar.

FOTO: zajecaronline.com

Gradski većnici su usvojili izveštaje o radu i finansijskom poslovanju Zdravstvene ustanove Apoteka „Zaječar“ za 2018. godinu, a data je i saglasnost na Plan rada i Finansijski plan te ustanove za 2019. godinu.

Direktorka Zdravstvene ustanove Apoteka „Zaječar“ Dragana Branković Minčić istakla je da je Apoteka „Zaječar“ iskazala suficit u iznosu od 123 hiljade dinara.

„Obaveze prema dobavljačima izvršavaju se redovno, pa nije bilo ozbiljnijih problema u snabdevanju. Obaveze prema zaposlenima, obaveze za materijalne troškove i poreze izmiruju se redovno, u skladu sa propisanim rokovima“, kaže Dragana Branković Minčić.

Članovi Gradskog veća u Zaječaru dali su saglasnost i na Predlog Zaključka o usvajanju Operativnog plana odbrane od poplava drugog reda na teritoriji Zaječara za 2019. godinu, kao i na Program rada i Finansijski plan za tekuću godinu Matične biblioteke „Svetozar Marković“ u Zaječaru.

Takođe, većnici su usvojili i Predlog Zaključka o davanju u zakup poslovnih prostorija Grada Zaječara, u selu Glogovica.

FOTO: zajecaronline.com

 

3 KOMENTARA

  1. raduje me kada vidim ovakvu ekipu..mani lepotu mani znanje…sve moj do ……. pozdrav za putujuću druzinu…odlazi odlazi moja draga voljena…

  2. Ma neka idu bez pozdrava i bez pesme. Da nisu tužni bili bi smešni, ali to se ne skuplja tek tako.
    Ovakvu družinu skuplja samo Saša Mirković i Boško NIčić i to ispod kupusovog lista.

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here