Društvo

Za utorak 16. januar zakazana 11. sednica Skupštine grada Zaječara: Evo i šta će se naći na dnevnom redu….

POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

U ponedeljak 8. jenuara u Zaječaru je održana 30. sednica Gradskog veća.

Većnici su dali saglasnost na Nacrt Rešenja o usvajanju početnog likvidacionog bilansa Pozorišta Timočke Krajine „Zoran Radmilović“ – u likvidaciji Zaječar.

Izvestilac po ovoj tački Ivan Ristić rekao je da su trenutna dugovanja, na osnovu dokumentacije kojom se u ovom trenutku rapspolaže 7 miliona 650 hiljada dinara.

Pred odbornicima će se na narednom zasedanju Skupštine grada naći i Nacrt Rešenja o usvajanju početnog likvidacionog bilansa Ustanove Centra za kulturu i turizam „Cekit“ u likvidaciji Zaječar.

Ovu tačku dnevnog reda obrazložio je likvidacioni upravnik ove ustanove Predrag Bordijanović je istakao da su obaveze „Cekita“ u likvidaciji, na osnovu trenutne dokumantacije 4.431.512 dinara, dok su ukupna potraživanja 54 hiljade dinara.

Na sednici Gradskog veća je data je saglasnost i na Nacrt Rešenja o davanju saglasnosti na Statut Javno komunalnog preduzeća „Timok – održavanje“ Zaječar.

“ Po Zakonu, Nadzorni odbor čine dva predstavnika osnivača, jedan predstavnik zaposlenih, imajući u vidu da ovde nema zaposlenih i da mora da se ispoštuje zakonska forma.

Ovde su stavljena tri predstavnika osnivača, to je do registracije, nakon registracije se ponovo imenuju članovi Nadzornog odbora. Ime smo promenili i nadamo se da će sada biti sve u redu kada se podnosi registraciona prijava. Više nije „Održavanje“, nego „Timok -održavanje“ Zaječar i tako će se zvati nova firma“, rekla je Marina Milić, zamenik gradonačelnika Zaječara, obrazlažući ovu tačku dnevnog reda.

Predložena rešenja biće razmatrana na 11. sednici Skupštine grada Zaječara koja je zakazana za utorak, 16. januar, kada će konačan sud dati gradski odbornici.

Evo i predloženog dnevnog reda:

Dodaj komentar