Društvo Timočka krajina

Usvojen Regionalni plan upravljanja otpadom za gradove Zaječar i Bor, i opštine Boljevac, Kladovo, Majdanpek, Negotin i Knjaževac

Pixabay/ilustracija

U velikoj sali Skpupštine grada Zaječara danas je održan sastanak Koordinacionog odbora za realizaciju Sporazuma o zajedničkom upravljanju komunalnim otpadom, kojim je predsedavao predsednik Koordinacionog odbora Boško Ničić.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici Regionalne agencije za razvoj istočne Srbije (RARIS), predstavnici grada Bora, opština Boljevac, Kladovo, Majdanpek i Negotin.

Koordinacioni odbor je najpre usvojio Zapisnik sa prethodnog sastanka, a potom i Regionalni plan upravljanja otpadom za gradove Zaječar i Bor, i opštine Boljevac, Kladovo, Majdanpek, Negotin i Knjaževac.

Na bazi odluke Koordinacionog odbora ranije je započela izrada, izmena i dopuna Regionalnog plana upravljanja otpadom, nakon čega je odbor usvojio te izmene i Regionalni plan upravljanja otpadom sa pratećom Strateškom procenom uticaja na životnu sredinu dostaviće se Ministarstvu zaštite životne sredine na saglasnost.

izvor: zajecar.info

Dodaj komentar