Izdvajamo Politika

Usvojen budžet grada Zaječara za 2021. godinu

FOTO: zajecaronline.com
POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

Odbornici Skupštine grada Zaječara usvojili su na 42. sednici najvažniju odluku za funcionisanje lokalne samouprave u narednom periodu, Odluku o budžetu za sledeću godinu sa Кadrovskim planom za 2021. godinu.

Ukupni prihodi, primanja budžeta grada Zaječara i preneta sredstva za narednu godinu planirani su u iznosu od 2,48 milijarde dinara, prenosi zajecar.info.

Načelnica odeljenja za budžet i finansije Valentina Đuričić istakla je da će sredstva biti strogo kontrolisana, ali da će se u ulagati u nekoliko kapitalnih projekata.

Program poslovanja Javnog komunalnog preduzeća „Timok-održavanje“ za 2021. godinu, kao i Pravilnik o radu ovog preduzeća usvojen je na 42. sednici Skupštine grada.

Usvojen je i Program poslovanja Javnog komunalnog preduzeća „Parkiranje, projektovanje i nadzor“ Zaječar za 2021. godinu, Rešenje o davanju saglasnosti Javnom komunalnom preduzeću „Parkiranje, projektovanje i nadzor“ Zaječar, a saglasnost je data i na Plan zimskog održavanja ulica i puteva na teritoriji grada Zaječara, na Rešenje o davanju saglasnosti na Program poslovanja Javnog komunalnog preduzeća „Higijena Zaječar“ Zaječar za 2021. godinu, kao na i Rešenje o davanju saglasnosti na Program poslovanja Javnog komunalno-stambenog preduzeća „Zaječar“ za 2021. godinu.

Odbornici su usvojili i Rešenje o imenovanju direktora Centra za socijalni rad u Zaječaru.

Dato je zeleno svetlo i na Odluku o obrazovanju Štaba za vanredne situacije grada Zaječara, na Odluku o usvajanju Lokalnog akcionog plana za Rome grada Zaječara kao i na Rešenje o razrešenju i imenovanju člana Školskog odbora Tehničke škole u Zaječaru.

Izvor: zajecar.info

1 komentar

  • Zajecar je grad???
    Bio sam ubedjen da je neko vlasko selo ,bas pre neki dan prosao kroz pomenuti „grad“!
    Auuu

Dodaj komentar