fbpx

Urušio se deo keja u Knjaževcu

Preporuka:

Odbojka: Nastavljen trijumfalni niz, Zaječarke slavile u Majdanpeku

Odbojkašice Zaječara su minulog vikenda nastavile fantastičnu seriju pobeda u okviru odbojkaške Druge lige "Istok" pobedvši ekipu Majdanpeka rezultatom...

Potencijali Zaječara na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu

Na 42. Međunarodnom sajmu turizma i aktivnog odmora koji se u Beogradu održava od 20. do 23. februara jedinstvene...

U sredu nova prilika da iskažete humanost

Crveni krst Zaječar u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi iz Niša u sredu 19. februara sprovešce akciju dobrovoljnog...
- Reklama -

Do urušavanja dela kejskog zida na Svrljiškom Timoku u Knjaževcu došlo je zbog podzemnih voda. Sanaciju zida obaviće izvođač radova o svom trošku, saopštilo je JP za razvoj.

Do urušavanja dela kejskog zida na Svrljiškom Timoku došlo je zbog podzemnih voda koje dolaze iz pravca samog zida. Zbog potkopavanja osnovnih temelja utvrde od tesanog kamena zemljište nije izdržalo. Dok se to ne sanira, ne mogu otpočeti radovi na vrećastoj brani kako je planirano.

„Potrebno je ukloniti kamene obloge kako bi počela sanacija oštećenog keja. Sanaciju nastale štete izvešće izvođač radova na vrećastoj brani o svom trošku“, poručuju iz Javnog preduzeća za razvoj, urbanizam i izgradnju.

Danas je počela sanacija ovog dela keja. Izvođač radova je preduzeće „Vodoprivreda“ DOO Požarevac koje inače i vrši redovno održavanje rečnog korita Svrljiškog Timoka.

FOTO: Zajecaronline.com

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -   radenković    

Preporuka: