Društvo

Umetnički konkurs “Кrv život znači”: Zaječarskim učenicima dve nagrade od Crvenog krsta Srbije

Umetnički konkurs pod nazivom “Кrv život znači” Crvenog krsta Srbije raspisan je od 1. marta i trajao je do 31. marta 2021. godine. Nakon što su poslati radovi i posle zasedanja komisije Crvenog krsta Srbije, organizaciji Crvenom krstu Zaječar pripala su dva mesta na državnom nivou.

Tema konkursa je promocija dobrovoljnog, anonimnog i neplaćenog davalaštva krvi i sadrži tri vida umetničkog izrauažavanja: literarni, likovni i video rad.

Na konkursu je učestvovalo 11 osnovnih i tri srednje škole. Organizaciji Crvenog krsta Zaječar dostavljeno je 757 radova.

Crveni krst Zaječar je formirao komisiju i od strane formirane komisije 15 najuspesnijih radova prosleđeno je Crvenom krstu Srbije. Nakon zasedanja komisije Crvenog krsta Srbije, organizaciji Crvenom krstu Zaječar pripala su dva mesta na državnom nivou.

Prvo mesto u kategoriji likovnih radova u kategoriji od I do IV razreda osnovnih škola, pripalo je učeniku Veljku Martinoviću – učeniku III razreda Osnovne škole “Jeremije Ilić Jegor” iz Rgotine. Treće mesto u kategoriji likovnih radova u kategoriji od V do VIII razreda osnovnih škola pripalo je Anđeli Stojanović učenici VII razreda Osnovne škole “Desanka Maksimović” iz Zaječara.

U utorak 29. juna 2021. godine u prostoriji Crvenog krsta Zaječar (Obilićev venac bb), sa početkom u 10 sati, biće održana i svečana dodela nagrada nagrađenim učenicima.

Dodaj komentar