fbpx
Društvo Izdvajamo

Umesto kaldrme, asfalt na zaječarskom kružnom toku

Sa zaječarskog kružnog toka u centru grada kaldrma će biti kompletno uklonjena, a pomenuta deonica će do kraja dana biti i asfaltirana, izjavili su nadležni iz preduzeća „Štrabag“. Zbog izvođenja radova nekoliko centralnih ulica zatvorene su za saobraćaj.

2020. godine u planu je raspisivanje projekata za kompletno idejno rešenje uređenja Gradskog trga u Zaječaru, nedavno je najavio gradonačelnik Boško Ničić. Prema njegovim rečima kompletan prostor od zgrade Policijske uprave do kružnog toka i Gradske uprave biće kompletno preuređen, od kanalizacione mreže, preko uređenja skvera. Jedino što neće biti rađeno je uklanjanje kružnog toka.

“ Iz poštovanje prema privatnom biznisu i privatnim investitorima jedan čir koji postoji na  trgu nećemo nažalost moći da rešimo. Zato moramo da nađemo načina da ga bar malo uredimo i privedemo nameni, kako svako ko dođe ne bi drugima pokazivao kako kružni tok ne treba da izgleda“, rekao je Ničić.

Radnici JP „Štrabag“ doo od ranih jutarnjih sati rade na uklanjanju kaldrme sa zaječarskog kružnog toka. negde oko podneva otpočelo je i asfaltiranje pomenute deonice, a radovi će kako najavljuju nadležni biti završeni do kraja dana.

FOTO: zajecaronline.com

Za saobraćaj će zbog toga biti zatvorene sledeće deonice:

 • ulica Nikole Pašića od kružnog toka do ulice Vojvode Putnika,
 • ulice Dositejeva i Pana Đukića od Krfske do ulice Nikole Pašića,
 • Trg oslobođenja,
 • ulica Ljube Nešića od raskrsnice sa ulicom Koste Čauša i ulicom Božina Jovanovića do kružnog toka na Trgu oslobođenja,
 • ulica Svetozara Markovića od kružnog toka do raskrsnice sa ulicom Vojvode Mišića i ulicom Dimitrija Popovića Mitketa.

Obustava saobraćaja u navedenim ulicama vršiće se u skladu sa dinamikom izvođenja radova.

 

4 komentara

 • a sta ako ti se naljuti brat Sasa Mirkoviž? A sta ce da ti kaze Zorana Mihajlović!!! Rodjen si da rasus i maznjavaš!!! koje ti ideje imaš to normalan čovek ne može da razume i shvati…

 • Na Novom Beogradu kod Studentskog grada su prošle godine sređivali deo ulice sa kaldrmom,i kaldrmu nisu uklanjali,a hohštapler Ničić uklanja kaldrmu.
  Tako to rade protuve,koje nemaju pojma šta znači originalnost i osobenost jednog podneblja.

 • a sada dolazi nebojsa stefanović da otovri kružni tok???pa lepo…boško zna sta radi…oduvek..protuva.,,..

 • A gde je ta kaldrma otisla? Rusi kruzni tok iz hira, a kaldrmu zadrzi za stranacke kolege. Samo kradi sto vise mozes… Ima mnogo gorih stvari od tog kruznog toka u ovom gradu, al trebala nekom kaldrma za vilu u cg….

Dodaj komentar