fbpx
Društvo Izdvajamo

Ulična akcija „Izbori od A do Š“ i u Zaječaru

U susret redovnim parlamentarnim izborima, Nacionalna koalicija za decentralizaciju pokrenula je karavan uličnih akcija širom Srbije „Izbori od A do Š”, a pomenuta akcija biće održana i u Zaječaru.

Ukoliko glasači, smatraju u ovoj koaliciji, nisu u dovoljnoj meri upoznati sa izbornim procesom, pravilima i nepravilnostima onda ne mogu slobodno ni da biraju svoje predstavnike u vlasti. O tome da li građani Srbije glasaju slobodano, aktivisti Nacionalne koalicije za decentralizaciju razgovaraće 15. novembra sa građanima Zaječara, najavila je koordinatorka akcije Tatjana Đukić.

“ U susret redovnim parlamentarnim izborima nameće se pregršt pitanja i javljaju brojne dileme u vezi sa izbornim (ne)regularnostima:

 

Može li gradonačelnik koristiti službeni automobil za odlazak na stranački miting?

Šta je funkcionerska kampanja?

Kako prepoznati prikriveno emitovanje predizbornog programa?

Koja je prava adresa za prijavu izbornih nepravilnosti?

 

Ovo su neka od pitanja o kojima ćemo tokom ulične akcije ,,Izbori – od A do Š’’ razgovarati sa građanima i građankama u Zaječaru“, poručuje Đukić.

Međutim, kako dalje ističe, u fokusu će svakako biti pitanje: Da li građani Srbije glasaju slobodno?

Imajući u vidu da glasači, ukoliko nisu u dovoljnoj meri upoznati sa izbornim procesom, pravilima, i nepravilnostima ne mogu slobodno da biraju svoje predstavnike vlasti, Nacionalna koalicija za decentralizaciju poziva građane i građanke na razgovor o izborima – od A do Š.

Neformalni razgovor sa Zaječarcima biće organizovan u petak, 15. novembra na Trgu oslobođenja u Zaječaru u periodu od 12 do 14 sati.

2 komentara

  • Sada će neka koordinatorka iz Beograda doći da nam objasni kako je u savremenoj Evropi , a mi živimo kao u Africi ( Tungusia).

  • boško je car…nema kod njega trte mrte..samo trte!!!i to u metiš..kod djuričića…ali i carevi padaju..na srecu..

Dodaj komentar