fbpx

Uklonjen drveni most na Lubničkoj reci

Preporuka:

Pivarska i Tri česme u Kotlujevcu u novom ruhu (FOTO)

U saradnji sa fondacijom „Iskorak“, članovi Mesne zajednice „Kotlujevac“ oktobra 2019. godine prijavili su se na konkurs za uređenje...

Uz ključne kadrovske promene zaječarski radikali obeležili stranačku slavu (FOTO)

Zaječarski radikali već pune tri decenije proslavljaju stranačku slavu "Sveta tri jerarha". Ove godine učinili su to sa brojnim...

OŠ „Ljuba Nešić“ obeležila slavu Sveta tri jerarha

U prisustvu sveštenika, učenika i članova kolektiva, sečenjem slavskog kolača u Osnovnoj školi „Ljuba Nešić“ u Zaječaru tradicionalno je...
- Reklama -
Volonteri Omladinskog planinarskog smučarskog društva „Dragan Radosavljević“ iz Zaječara u periodu od novembra 2015. do maja 2016. godine tokom realizacije projekta „Bitka za spas zaječarskih bastiona“ uredili su 8 zaječarskih utvrđenja i više od 65 kilometara staze koja povezuje ova utvrđenja.
most

Staza je namenjena realizaciji trkačko-pešačkog maratona, koji je ove godine okupio 160 takmičara iz cele Srbije, a uređena je zahvaljujući napornom radu volontera i donaciji fondacije „Trag“.

Prilikom uređenja staze postavljen je i improvizovani drveni most na Lubničkoj reci, koji spaja deo staze od utvrđenja Parajankula do utvđrenja Zapadna tvrđava.

Iako improvizovan, most je bio u odličnom stanju i nekoliko meseci je služio svojoj nameni, a u subotu,26. novembra, volonteri društva su organizovali radnu akciju sa ciljem da most ojačaju, osiguraju i pripreme ga za predstojeću godinu i naredni maraton, čija se organizacija očekuje u maju 2017. godine.

most444

Nažalost, nepoznata lica isekla su i odnela most, kao i druga stabla u neposrednoj okolini, tako da trenutno ne postoji način da se koristi ovaj deo staze.

Volonteri OPSD „Dragan Radosavljević“ apeluju na sugrađane da ne uklanjaju info table, markacije i putokaze koji se nalaze na stazi, jer na ovaj način ugrožavaju bezbednost izletnika i ljubitelja prirode koji se kreću stazom.

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -   radenković    

Preporuka: