fbpx
Društvo

Uklonjen drveni most na Lubničkoj reci

Volonteri Omladinskog planinarskog smučarskog društva “Dragan Radosavljević” iz Zaječara u periodu od novembra 2015. do maja 2016. godine tokom realizacije projekta “Bitka za spas zaječarskih bastiona” uredili su 8 zaječarskih utvrđenja i više od 65 kilometara staze koja povezuje ova utvrđenja.
most

Staza je namenjena realizaciji trkačko-pešačkog maratona, koji je ove godine okupio 160 takmičara iz cele Srbije, a uređena je zahvaljujući napornom radu volontera i donaciji fondacije “Trag”.

Prilikom uređenja staze postavljen je i improvizovani drveni most na Lubničkoj reci, koji spaja deo staze od utvrđenja Parajankula do utvđrenja Zapadna tvrđava.

Iako improvizovan, most je bio u odličnom stanju i nekoliko meseci je služio svojoj nameni, a u subotu,26. novembra, volonteri društva su organizovali radnu akciju sa ciljem da most ojačaju, osiguraju i pripreme ga za predstojeću godinu i naredni maraton, čija se organizacija očekuje u maju 2017. godine.

most444

Nažalost, nepoznata lica isekla su i odnela most, kao i druga stabla u neposrednoj okolini, tako da trenutno ne postoji način da se koristi ovaj deo staze.

Volonteri OPSD “Dragan Radosavljević” apeluju na sugrađane da ne uklanjaju info table, markacije i putokaze koji se nalaze na stazi, jer na ovaj način ugrožavaju bezbednost izletnika i ljubitelja prirode koji se kreću stazom.

Dodaj komentar