fbpx
BuyBitcoinswithDebitCard
Društvo Izdvajamo

Uklanjanje letnjih bašti u Zaječaru nije obavezno za sve

Uklanjanje letnje, odnosno zimske bašte posle isteka vremena za koje imaju odobrenje za vlasnike pojedinih lokala u Zaječaru Odlukom odbornika više neće biti obavezno, samo u slučaju ako im taj posao iziskuje nesrazmerne troškove.

Napomena: Prateća fotografija jedne od letnjih bašti služi samo kao ILUSTRACIJA!

Naime, na poslednjem zasedanju Skupštine grada Odluka o postavljanju manjih montažnih objekata na javnim površinama dopunjena je gore navedenom odlukom, a vlasnici lokala koji su dobili odobrenje za postavljanje letnje, odnosno zimske bašte, nadležnom Odeljenju Gradske uprave u Zaječaru mogu podneti zahtev za oslobođenje obaveza od uklanjanja iste.

“Oslobođenje obaveza uklanjanja letnjih, odnosno zimskih bašti može biti odobreno isključivo ako se njime ne remeti preduzimanje radova na popravkama i redovnom održavanju javnih površina u gradu”, navodi se u obrazloženju.

Međutim, ako na primer, vlasnik lokala odluči da mu je uklanjanje letnje bašte iz nekog razloga neisplativo, tokom zimskih meseci za koje nema odobrenje od nadležnog organa, moraće da plaća 20% od utvrđenog iznosa na ime korišćenja javne površine, stoji u obrazloženju.

Dodaj komentar