Izdvajamo Politika

Ujedinjena opozicija Zaječara: Tražimo momentalnu ostavku gradonačelnika i raspisivanje lokalnih izbora

Ujedinjena opozicija Zaječara održala je ispred zgrade Gradske uprave konferenciju za medije na kojoj je zatražila momentalnu ostavku gradonačelnika Boška Ničića i raspisivanje lokalnih izbora, najavivši da ukoliko do toga ne dođe u najkraćem mogućem roku, uslediće još masovniji protesti od onih koji su organizovani tokom leta.

Prvi se okupljenima obratio Dragan Stamenković, ispred Grupe građana „Montoja i pravednici“, rekavši da gradska vlast ne bi trebalo da se plaši izbora, ukoliko smatra da je njihova vlast legitimna.

„Tražimo hitnu ostavku gradonačelnika Boška Ničića, zbog nelegitimne vlasti SNS-a u Zaječaru. Na poslednjim lokalnim izborima, oni su imali manje od 50% glasova Zaječaraca. Da nije bilo Nenada Ristovića, koji se predstavljao kao opozicija i prevario Zaječarce, stabilna većina ne bi postojala. Dajemo im rok do utorka, da podnesu ostavke i raspišu lokalne izbore. Smatramo da nisu ispunili svoja predizborna obećanja i nadam se da ćemo posle izbora imati priliku da živimo u jednom gradu i zemlji gde ne vladaju prevaranti“, rekao je Stamenković.

Slobodan Petrović, ispred GO Nove demokratske stranke, rekao je da bi se mnogi problemi rešili raspisivanjem vanrednih lokalnih izbora, a pre svega problem negativne selekcije.

„Podsetio bih javnost da smo prošle nedelje imali situaciju sa prekidom sednice gradskog parlamenta, zbog izglasavanja tačke o otvaranju kamenoloma kod Malog Izvora. Smatramo da je zbog celog problema došlo zbog nerazumog ponašanja lokalne vlasti, a slična je situacija i sa mnogim drugim problemima u gradu. U ime GO stranke i inicijative „Nećemo kamenolom kod Malog Izvora“ podržavamo zahtev Ujedinjene opozicije za raspisivanje vanrednih lokalnih izbora“, poručio je Petrović.

Na reči prethodnika, nadovezao se i Goran Kalčević, koji je govorio ispred Narodnog pokreta Srbije, dodavši da je tokom vlasti Srpske naredne stranke uništeno gotovo sve što se u gradu moglo uništiti.

„Deceniju je Srpska napredna stranka na vlasti u Zaječaru. Deset godina mi smo svedoci sveopšteg propadanja našeg grada. Zaječar je ekonomski, kulturološki, estetski i demografski propao. Sve su uništili. Nemamo više pijacu, autobusku stanicu, železnički saobraćaj, nemamo radio Zaječar, nemamo televiziju, uskoro nećemo imati gradsku apoteku, sistematski se uništavaju sva javna preduzeća. Zato poručujemo Bošku Ničiću i Sprskoj naprednoj stranci, dajte ostavke, raspišite izbore i izađite pred građane da vide šta ste vi sve uradili. Ovo je poslednja šansa da se naš grad spasi“, kazao je Kalčević.

Ispred GG „dr Dejan Krstić“, obratio se Miladin Krstić, rekavši da je masovnost protesta u Zaječaru tokom leta pokazala koliko nezadovoljstvo vlada u narodu u našem gradu.

„Gradonačelnik Boško Ničić se pravio lud, pravio se da ne čuje glas naroda iako je gotovo pet puta taj narod izlazio na ulice i pokazivao svoje nezadovoljstvo. Poslednjih dana gradonačelnici i predsednici opština širom Srbije podnose ostavke, a naš gradonačelnik se i dalje pravi da ne čuje narod i ne pada mu na pamet da podnese ostavku i fotelju u kojoj je prethodnih 20 godina. On nije tu jer Zaječarci tako žele, jer svaki put pronađe neku novu prevaru da tu i ostane. Pozivam ga, ako je tolko hrabar, da izađe i podnese ostavku, raspiše lokalne izbore i da vidimo šta Zaječarci stvarno žele. Na jednoj strani biće oni, koji su uništavali ovaj grad već 20 godina, a na drugoj mi koji smo se zajedno okupili i koji stvarno želimo dobro Zaječaru“, rekao je Krstić.

Uglješa Đuričković, predstavnik GG „ZAokret“, rekao je da vremena za čekanje više nema i da je došao poslednji čas da se stvari u ovom gradu menjaju.

„Ako je neki grad u najgorem stanju, ako su u nekom gradu građani nezadovoljni, ako u nekom gradu gradonačelnik treba da podnese ostavku zbog onoga što radi, onda je to Zaječar! Zahtevamo momentalnu ostavku, zbog svih onih protesta, u ime svih građana Zaječara. Prevarili su 2017. godine sedam hiljada birača, 2021. još sedam hiljada, prvo Ničić, drugi put Ristović. Dvadeset godina uništavaju grad. Ukoliko gradonačelnik ne podnese ostavku, moraće da se suoči sa onim što će uslediti. Protesti koji su bili na proleće i letos, nisu ništa naspram onoga što će se dogoditi“, zaključio je Đuričković.

Goran Simatović, predsednik GO stranke „Zajedno“ u Zaječaru poručio je gradonačelniku Ničiću da je došao kraj njegove vladavine.

„Za vreme vašeg mandata kao gradonačelnika, voda je postala tehnička, zemlja je postala rudarska, a građani Zaječara jeftina radna snaga stranim kompanijama. Ujedinjena opozicija Zaječara zahteva vašu momentalnu ostavku“, rekao je Simatović.

Gradonačelnik Zaječara, Boško Ničić, juče je za Zaječar online rekao da nema problem sa izlaskom na izbore i podnošenjem ostavke, ali u slučaju da to od njega stranka zatraži.

Dodaj komentar