fbpx
Društvo Izdvajamo

Udruženje “Beta” podnosi krivičnu prijavu zbog napada na psa, Potiću ugrožena bezbednost

Na društvenim mrežama nedavno se pojavio snimak, na kom se vidi kako je Zaječarac pretukao uličnog psa. Udruženje za zaštitu životinja “Beta” protiv osumnjičenog podnelo je krivičnu prijavu.

Snimak koji ovih dana kruži društvenim mrežama uznemirio je građane Zaječara. Na snimku se vidi kako jedna osoba motkom udara uličnog psa. Zbog ovog slučaja, Udruženje za zaštitu životinja “Beta” iz Zaječara, protiv osumnjičenog, podnelo je krivičnu prijavu.

FOTO: facebook.com/printscreen

Miloš Đuričić iz “Bete” za Zaječar Online ističe da ne postoji nikakvo opravdanje za prebijanje psa sa umišljajem.

“Na osnovu izjava svedoka, a na kraju i na osnovu samog priznanja u medijima I.P. iz Zaječara, vidi se da se radi o krivičnom delu. Udruženje „Beta“ je napisalo krivičnu prijavu, koja će biti predata. Potpuno je jasno i nedvosmisleno da se radi o krivičnom delu.

Ne radi se ni o kakvoj samoodbrani, vidi se jasno na snimku gde čovek sa umišljajem sa motkom ide prema psu, koga mučki udara. Radi se o psu koji je sterilisan. Ne može nasiljem da se opravdava bilo šta”, kaže Đuričić.

Đuričić dodaje da su još neka udruženja za zaštitu životinja podnela krivične prijave i da je sada sve na tužilaštvu i na sudu da završi taj proces.

FOTO: facebook.com/printscreen

S druge strane, nakon objavljivanja video snimka, objavljena je i informacija da je napad izvršio Ivan Potić iz Zaječara. Od tog trenutka, Potić navodi da konstantno dobija pretnje.

“Sve što imam da kažem, rećiću preko advokata, preko pravosudnih organa i policije. Moja porodica i ja smo izloženi neverovatnim pretnjama i govoru mržnje. Ugrožena je moja bezbednost i bezbednost moje porodice. Podnesena je prijava za ugrožavanje bezbednosti”, rekao je Potić za Zaječar Online.

Krivične prijave su podnesene, a epilog će priča uskoro dobiti na sudu.

FOTO: facebook.com/printscreen

3 komentara

  • Gradonačelnik i ovi iz bete su rasporedili pseće kućice po zaječarske ulice ispod tuđih prozora, bacaju hranu u te kućice kako bi se psi okupljali, gde će da se pare, dave i laju po celu noć, na taj način vrše svojevrsno nasilje protiv građana Zaječara.

Dodaj komentar