fbpx
Društvo

Učenici zaječarske Tehničke škole iduće godine na praksi u Portugaliji

Četrnaest učenika zaječarske Tehničke škole imaće priliku da 2020. godine provede dve nedelje na praksi u Portugaliji. Prijava učenika traje do 19. novembra u 23 sata i 59 minuta.

Poziv za izbor učenika zaječarske Tehničke škole koji će učestvovati u realizaciji projekta „Evropsko iskustvo“ završava se u ponoć, a prema rečima gorana Stankovića, direktora škole đaci će u Portugaliju otići 2020. godine u periodu mart – maj, i to podeljeni u tri grupe.

„Prvu grupu činiće četiri učenika saobraćajnog smera, drugu četiri učenika mašinskog smera, dok će treću grupu činiti šest učenika smera informacione tehnologije. Projekat traje do 31. januara 2021. godine“, kaže Stanković.

Projekat obuhvata više faza, kao što su odabir učesnka, priprema učesnika, realizacija mobilnosti, obavljanje stručne prakse u Portugaliji, aktivnosti vezane za širenje rezultata.

„Ciljevi projekata mobilnosti su, podrška učesnicima u sticanju znanja, veština i kompetencija, poboljšanje znanja stranih jezika učesnika, podizanje svesti i razumevanje drugih kultura i zemalja učesnika, povećanje kapaciteta, atraktivnost i međunarodnu dimenziju organizacija aktivnih u oblasti obrazovanja.

 

Ali i jačanje veze između formalnog ineformalnog obrazovanja, stručnog osposobljavanja, zapošljavanja i preduzetništva, bolje priznavanje kompetencija stečenih kroz učenje u inostranstvu“, objašnjava Stanković.

Kandidati za učešće prijave mogu podneti još danas do 23 sata i 59 minuta na email: tsz.erazmus@gmail.com.

Opširnije o pozivu za učešće učenika u projektu koje realizuje škola u okviru ERAZMUS+programa možete videti OVDE. 

Dodaj komentar