fbpx
Društvo

Učenici veronauke darivali posteljinom Dečije odeljenje zaječarske bolnice (FOTO)

Da se humanost uči od detinjstva, svesni su učenici veronauke zaječarskih osnovni škola “Hajduk Veljko“ i „Đura Jakšić“, koji već godinama unazad sa svojim veroučiteljima Draganom Veselinovićem i Milenom Mitić prikupljaju novčana sredstva kako bi pomogli onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Tako već 8 godina oni prodajom vaskršnjih jaja i drugim aktivnostima pomažu svoje vršnjake.

Đakon Uroš Pamučar, sekretar Upravnog odbora Eparhije timočke istakao je da su na praznik Sabora presvete Bogorodice i na drugi dan Božića zaječarski osnovci, učenici veronauke rešili da obraduju mališane na Dečijem odeljenju Zdravstvenog centra u Zaječaru.

“ Oni su sa svojim učiteljima Draganom i Milenom tokom časova veronauke farbali Uskršnja jaja i kasnije ih na Veliku subotu prodavali.

Ta tradicija traje već 8 godina, a novac sa poslednje prodajne izložbe oni su iskoristili za kupovinu najhitnijih stvari za Dečije odeljenje.

Ovog puta deca su se odlučila za kupovinu kompleta posteljina, i meni je lično veliko zadovoljstvo što učestvujem u svemu ovome.

Po njihovim osmesima se isto vidi da oni to rade sa zadovoljstvom i veroučitelji ovim potvrđuju da sa decom rade zaista nešto dobro“, istakao je đakon Pamučar.

Prema rečima  Ljubice Dragičević, glavne sestre Dečijeg odeljenja ovim gestom osnovci i njihovi veroučitelji još jednom su obradovali bolesnu decu i zaposlene na dečjem odeljenju zaječarske bolnice i to poklonima koji će olakšati njihov boravak i oporavak.

„Zahvaljujem se u ime odeljenja i u ime dece na ovo nesebično pomaganje svake godine.

Ulepšali ste nam Božićne praznike“, istakla je Dragičević.

Sa 36.000 dinara koliko su prikupili od prodaje Uskršnjih jaja zaječarski osnovci odlučili su da kupe 24 kompleta posteljina za Dečije odeljenje Zdravstvenog centra Zaječar i time prostorije u kojima borave svim mališanima učine prijatnijim za boravak.

Dodaj komentar