Društvo

Učenici Gimnazije osvojili treće mesto na takmičenju “Sing das DSD”

sing das dsd
foto: youtube.com/ Maja Mitrović/printscreen

Danica i Luka, učenici zaječarske Gimnazije, osvojili treće mesto na državnom takmičenju takmičenju “Sing das DSD”.

Učenici Gimnazije u Zaječaru Danica Vasiljević IV3 i Luka Trandafilović I3, osvojili su treće mesto na državnom takmićenju “Sing das DSD” (Pevaj o DSD-u). Oni su izveli pesmu na nemačkom jeziku “Guten Morgen schöne Welt” Vanese Najgert.

Stalna konferencija ministara kulture Savezne Republike Nemačke obeležava 50 godina od uvođenja DSD projekta (ispit za nemačku jezičku diplomu). Gimnazija u Zaječarua je deo ovog projekta od 2017. godine. Zahvaljujući uspehu na DSD ispitima i deo šire mreže partnerstva PASCH- Škole budućnosti koja obuhvata preko 200 škola iz 120 zemalja širom sveta.

Tim povodom ove godine se sprovodi niz zanimljivih takmičenja na kojima učestvuju i Gimnazijalci. Jedno od takvih je i “Sing das DSD” (Pevaj o DSD-u). Trebalo je izabrati jednu poznatu nemačku pesmu, prepevati tekst pesme, tako da ima veze sa DSD ispitom i snimiti tako prepevanu pesmu u formi fleš mob-a.

Učenici Danica Vasiljević IV3 i Luka Trandafilović I3 prepevali su pesmu “Guten Morgen schöne Welt” Vanese Najgert. Njihov nastup doneo je 3. mesto na državnom takmičenju.

Kako je sve to izgledalo, možete se uveriti na sledećem linku.

“Čestitamo našim učenicima!”, poručuju iz Gimnazije.

ZaječarOnline/O.B.

Dodaj komentar