Društvo

U Zaječaru sutra manifestacija povodom obeležavanja početka NATO agresije

oznorCO
POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

Briga i pomoć porodicama stradalih kolega, pomoć ratnim vojnim veteranima i ratnim vojnim invalidima zadatak je Udruženja veterana Posebnih jedinica policije za istočnu Srbiju i Nezavisnog sindikata policije. U čast pomenutih sutra će se održati manifestacija „Srcem protiv NATO-agresije“.

Manifestacija „Srcem protiv Nato-agresije“ održaće se u zaječarskom pozorištu 24. marta, povodom obeležavanja početka NATO agresije.

O manifestaciji su danas govorili članovi organizacionog odbora manifestacije, Mladen Šipka, predstavnik Udruženja veterana Posebnih jedinica policije za istočnu Srbiju, i Igor Stojadinović predsednik Koordinacionog centra Zaječar Nezavisnog sindikata policije, a konferenciji je prisustvovao i gospodin Srđan Stanković, veteran Posebnih jedinica policije.

,,Jedan od konkretnih zadataka jeste negovanje tradicije Posebne jedinice tradicije. To je briga i pomoć porodicama stradalih kolega, pomoć ratnim vojnim veteranima i ratnim vojnim invalidima“, izjavio je Mladen Šipka i dodao da su Posebne jedinice policije osnovane 1992. godine i da je potpuno besmisleno pričati o istoriji Srbije u tom periodu a ne pomenuti njih. Šipka naglašava i da je o članovima Posebnih policijskih jedinica iskrivljena slika u medijima i da njihovim redovim ima puno dobrih, plemenitih i časnih ljudi i rodoljuba.

Plan sutrašnje manifestacije je sledeći:

  • Od 10h je okupljanje zvanica i delegacija koje će polagati vence, a koji će biti primljeni od strane generala Bogoljuba Živkovića
  • U 11h je polaganje venaca ispred PU Zaječar
  • U 12h je parastos svim poginulim licima iz 36. odreda, u crkvi Rođenja Presvete Bogorodice
  • Akademija u teatru, od 13h
  • Izložba slika

Prisutnima se obratio i Igor Stojadinović predsednik Koordinacionog centra Zaječar Nezavisnog sindikata policije koji je objasnio da je saradnja Nezavisnog sindikata policije i Udruženja veterana Posebnih jedinica policije krenula prošle godine baš u Zaječaru i da je njihov zajednički cilj očuvanje identiteta viteške Posebne jedinice policije.

Vladimir Đuričić, direktor Ustanove NPTK-CK „Zoran Radmilović“ najavio je konkurs za najbolji dramski tekst o NATO agresiji, koji bi kasnije prerastao u predstavu koja bi se odigrala u našem teatru, a autor pobednik bi dobio i novčanu nagradu.

Dodaj komentar