Društvo

U Zaječaru sunčano, popodne moguće naoblačenje

FOTO: zajecaronline.com

U celoj zemlji danas pretežno sunčano vreme, sredinom dana i posle podne promenljivo oblačno, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod Srbije.

U Srbiji se danas pre podne očekuje pretežno sunčano vreme, sredinom dana i posle podne promenljivo oblačno, mestimično kratkotrajna kiša, pljusak i grmljavina. Vetar slab, severni i severozapadni. Najniža temperatura od 9°C do 16°C, najviša od 24°C do 29°C.

U Zaječaru sunčano, popodne moguće lokalno naoblačenje. Vetar slab, severni. Najniža temperatura 14°C, a najviša dnevna temperatura oko 28°C.

Do ponedeljka promenljivo oblačno, mestimično kratkotrajna kiša, pljuskovi i grmljavina. Od utorka pretežno sunčano i toplije.

Biometeorološka prognoza za četvrtak 10. jun 2021.

Relativno povolјne biometeorološke prilike pogodovaće svim hroničnim bolesnicima i osetlјivim osobama. Izvestan oprez se savetuje kardiovaskularnim bolesnicima. Meteoropate mogu osetiti probleme sa snom i blagu glavobolјu. Preporučuje se umerena fizička aktivnost i zaštita od UV zračenja.

AMSS: Gužva na graničnim prelazima za teretna vozila

Iz AMSS upozoravaju vozače na oprez zbog sve više motociklista na putevima, a danas u popodnevnim satima zbog mogućih mokrih kolovoza usled kiše.

Na naplatnim rampama na auto-putevima i na graničnim prelazima za putnička vozila nema dužih zadržavanja.

Teretna vozila čekaju na izlaz iz zemlje na graničnom prelazu Horgošu pet sati, na prelazu Kelebija i Batrovci kamioni čekaju po tri sata.

AMSS skreće pažnju da su u toku radovi na brojnim deonicama puteva.
Od 27.04. do 01.11.2021. godine, biće izvođeni radovi na pojačanom održavanju državnog puta I B reda broj 35, na deonici Negotin – Zaječar.

U toku izvođenja radova, saobraćaj će se odvijati jednom saobraćajnom trakom, naizmeničnim propuštanjem vozila, uz semaforsku signalizaciju. Radovi će biti obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

Od 17. maja do 17. septembra 2021. godine, u periodu od 07 do 17 časova, izvodiće se radovi na rehabilitaciji na državnom putu I B reda broj 34, deonica Golo Brdo-HE Đerdap I (od km 140+500 do km 165+055).

U toku izvođenja radova, saobraćaj će se odvijati jednom saobraćajnom trakom uz naizmenično propuštanje vozila. Radovi će biti obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

Od 16.04.2021. godine do 15.07.2021. godine, kod Jelašnice, na delu državnog puta I B reda broj 35, na deonici Zaječar – Кnjaževac (od km 144+990 do km 148+180), biće izmenjen režim saobraćaja zbog radova na rehabilitaciji kolovoza.

Кod skretanja za Jelašnicu, saobraćaj će biti preusmeren na paralelni put uz državni put I B reda br. 35, uz dvosmerno odvijanje saobraćaja, osim na starom mostu preko Jelašničke reke, gde će se saobraćaj odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila pomoću semafora. Radovi će biti obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom 24 časa neprekidno.

Od 01.03.2021. godine do 01.11.2021. godine, na delu državnog puta I B reda broj 35, na deonici Zaječar (Vrška čuka) – Кnjaževac (Кalna) izvodiće se radovi na rehabilitaciji kolovoza.

Za vreme izvođenja radova, saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila, pomoću semafora na 6 deonica, svaka deonica je dužine 600 m, a razmak između deonica je od 3 do 4 km. Radovi će biti obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom 24 časa neprekidno, navode iz JP “Putevi Srbije”.

Od 21.12.2020. do 28.06.2021. godine, na delu državnog puta I B reda broj 36, deonica Davidovac (Popovac) – Grza – Straža (Zaječarski put) doći će do izmene režima saobraćaja u zoni tunela „Grza“ zbog radova na izgradnji bujičnih pregrada preko reke Grza i Slemenskog potoka.

Savetuje se učesnicima u saobraćaju da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu i da poštuju saobraćajnu signalizaciju –ograničenje brzine, zbog ulaska/izlaska mehanizacije i teretnih motornih vozila na državni put/gradilište, saopštilo je JP “Putevi Srbije”.

Dodaj komentar