fbpx
Društvo

U Zaječaru pretežno oblačno, temperatura do 18 stepeni

FOTO: zajecaronline.com

Republički hidrometeorološki zavod Srbije saopštio je da će u celoj zemlji biti promenljivo oblačno i malo hladnije, mestimično sa kratkotrajnom kišom.

U Srbiji promenljivo oblačno i malo hladnije, mestimično sa kratkotrajnom kišom, ponegde na istoku i jugoistoku i pljuskovima sa grmljavinom. Vetar će biti slab i umeren, južni i jugoistočni, u skretanju na severozapadni. Najniža temperatura od 9 do 17, najviša od 15 na severozapadu do 20 stepeni na jugoistoku.

U Zaječaru pretežno oblačno. Vetar slab, jugoistočni. Najniža temperatura oko 9 stepeni, a najviša dnevna temperatura oko 18 stepeni.

weather.com

U subotu i nedelju biće promenljivo oblačno i sveže, u subotu ponegde kiša, u nedelju uglavnom suvo.

Biometeorološka prognoza za petak 16. oktobar 2020.

Nastavak relativno nepovolјne biometeorološke situacije za većinu hronično obolelih i osetlјivih osoba. Oprez se savetuje astmatičarima i srčanim bolesnicima. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu reumatskih bolova, glavobolјe i smanjene koncentracije. I dalјe se preporučuje povećana pažnja u saobraćaju.

AMSS: Vlažni kolovozi i smanjena vidljivost

Vozače u Srbiji danas očekuju nestabilni uslovi u saobraćaju, uz moguće zastoje i sporiji promet naročito u popodnevnim satima, saopštili su iz Auto moto saveza Srbije.

Sem vlažnih kolovoza i smanjene vidljivosti, vozače upozoravaju i na opasnost od odrona koji su poslednjih dana učestali, a koje treba očekivati na putevima koji prolaze kroz stenske useke i klisure, ali i na onim koji vode u planinske predele.

Oprez se preporučuje i zbog radova koji su u toku na brojnim deonicama na kojima su uvedene izmene u režimu saobraćaja.

Prema poslednjim informacijama Uprave Granične policije na naplatnim stanicama i na putničkim terminalima graničnih prelaza trenutno nema zadržavanja, a teretna vozila na Horgošu, Batrovcima i Sremskoj Rači čekaju oko dva sata, na Gradini sat vremena, a na Kelebiji oko 180 minuta.

Dodaj komentar