Društvo Izdvajamo

U Zaječaru počela zamena azbestnih cevi

FOTO: zajecaronline.com

Kvarovi na cevima napravljenim od azbesta u Zaječaru nisu retkost. Iako se azbestno-cementne cevi ne ugrađuju već više od 30 godina, njih i dalje ima širom grada, a njihova starost kreće se od 50 do 70 godina.

Od 60-ak kilometara zaječarskog cevovoda koji je izrađen od azbestnih cevi, u proteklih par godina prema rečima v.d. direktora JKP “Vodovod” Nikole Šarčevića samo 2-3% cevi zamenjene su novim, modernim polietilenskim.

” U prethodnih par godina u Zaječaru je zamenjneno samo kilometar ili dva azbestnih cevi, novim polietilenskim.

Kada budemo završili zamenu vodovodne mreže u ulici Ivana Milutinovića, uspećemo da zamenimo oko 3 kilometara cevi.

 

Zamenom starih dotrajalih cevi svakako ostvarujemo veliku uštedu, jer sprečavamo da u narednom periodu dolazi do čestih kvarova i zatvaranja vodovodne mreže”, kaže Šarčević.

Prema njegovim rečima u  planu je da sledeće godine preko Kancelarije za javna ulaganja budu obezbeđena finansijska sredstva za zamenu asbestnih cevi još u 14 zaječarskih ulica, čime bi u gradu bilo novim cevima bilo zamenjeno oko 10 kilometara vodovodne mreže.

2 komentara

  • Evo sada će pred izbore ovaj malečki da pronađe toplu vodu za Zaječarce a po nalogu Boška Ničića. Letos završio fakultet ali već sve zna kao i njegovi g____ sa Česme.

Dodaj komentar