fbpx
Društvo

U Zaječaru održana 53. sednica Gradskog veća: Evo i koje su odluke donete…

Danas je u Zaječaru održana 53. sednica Gradskog veća na kome je razmatran nacrt Odluke o okončanju postupka likvidacije nad Ustanovom za sport “Zaječar”u likvidaciji.

“Preduzete su sve mere kako bi postupak likvidacije priveli kraju”, istakla je izvestilac Sanela Rakićević.

Većnici su  razmatrali i Nacrt odluke o izmeni i dopuni odluke o obrazovanju Saveta za zdravlje grada Zaječara, a u predlogu  rešenja činiće ga Dr Ljubiša Narodović i dva predstavnika lokalne samouprave: Marija Marković i Biljana Bubanja.

Na sednici je razmatran nacrt odluke o ukidanju odluke o pokretanju  postupka likvidacije  nad Javnim preduzećem “Direkcija za izgradnju” Zaječar.

Kako je objasnila zamenica gradonačelnika Marina Milić“ odbornik Ivan Joković je podneo predlog Skupštini da se donese odluka obustave postupka  likvidacije nad Javnim preduzećem “Direkcija za izgradnju Zaječar”.

“ Po mom mišljenju ovakav predlog morao bi da sadrži i obrazloženje iz kojih razloga, odnosno koji se ciljevi žele postići ovakvom odlukom što propisuje i zakon, a samim tim i šta bi se dobilo time  da se postupak obustavi.

Kako predlog nije potpun, nećemo ga ni usvojiti“, istakla je Milić.

Na sednici većnici su bili jednoglasni i po pitanju usvajanja nacrta Odluke o radnom vremenu Ogranaka i Jedinica za izdavanje gotovih lekova Apoteke Zaječar, kao i  nacrta Rešenja o usvajanju izveštaja o radu Apoteke Zaječar  za prošlu godinu, i izveštaj o finansijskom poslovanju za 2017.

Na veću je data saglasnost i na plan rada i na finansijski plan Apoteke Zaječar za ovu godinu.

Direktorka ove ustanove Dragana Branković Minčić je istakla da posluju sa suficitom, a da apoteka “Zaječar” spada u red najuspešnijih u Srbiji.

 “Trudili smo se da i seoska područja budu maksimalno pokrivena  farmaceutskom zdravstvenom zaštitom, ali uprkos našim naporima  zbog velikog minusa  sa kojim su radile, Apoteke u Šipikovu i Zvezdanu  su zatvorene”, objasnila je  Branković Minčić.

Većnici su razmatrali nacrt rešenja o prestanku dužnosti direktora Apoteke Zaječar i imenovanju direktora.

”Upravni odbor Apoteke “Zaječar” je sproveo konkurs  na koji se javio jedan kandidat Dragana Branković Minčić i upravni odbor je doneo odluku i predlaže osnivaču da se ona imenuje za direktora ove ustanove“, istaknuto je u obrazloženju i utvrđen je predlog ovakva dva akta.

Dodaj komentar